Trupa Protha, premiată la Festivalul „Hyperion iese la Godot”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Trupa Protha, premiată la Festivalul „Hyperion iese la Godot”
Trupa Protha, premiată la Festivalul „Hyperion iese la Godot”
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

În perioada 05-09.06.2017 s-a desfășurat la Godot Cafe Teatru, în București, cea de a IV-a ediție a Festivalului Școlilor de Teatru „Hyperion iese la Godot”. Această ediție s-a desfășurat sub sloganul „Nu juca un rol, joacă-te în rol” și a reunit studenţi şi masteranzi ai celor mai importante universităţi de artă teatrală din România, dar şi elevi pasionați de teatru. Directorul festivalului a fost actrița Adriana Trandafir, profesor universitar doctor la Facultatea de Arte „Geo Saizescu” din cadrul Universității Hyperion București, care alături de conf. univ. dr. Diana Mihăiță au fost amfitrioanele evenimentului ca urmare a faptului ca acesta a fost organizat sub egida facultății de teatru.
A fost prima ediție a festivalului la care s-a organizat și o secțiune pentru liceeni, pe lângă cea a masteranzilor și studenților, și au fost selectate șase trupe de teatru din țară (București, Baia Mare, Botoșani și Panciu). Trupa de teatru Protha din Panciu a avut ca spectacol selectat, de către facultatea de teatru, „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” după Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Din distribuția spectacolulului au făcut parte Bianca Carabă, Valentina Mănăilă, Diana Apostu, Ella Tătaru, Georgiana Cociorbă, Raluca Isac, Diana Dragnea, Elena Popa, Andrei Gheoca, Eduard Crucianu, Robert Grigoraș, Andrei Coroiu, Ionuț Popa, Bogdan Alban, Ștefan Drăgan, Alexandru Stan și George Cristea. Juriul festivalului a fost format din Beatrice Comănescu (decan Facultatea de Arte Hyperion) – președintele juriului, Anca Colţeanu (regizor teatru), Monica Ciută (actriță), Bogdan Mustață (regizor film), Nicholas Cațianis (actor, câștigător Gala Hop 2015 și câștigător al Festivalului Hyperion iese la Godot 2015).
Premiul festivalului „Hyperion iese la Godot” a fost acordat spectacolului „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”. Juriul a mai acordat Premiul special al juriului, pentru rolul Cristopher, lui Andrei Gheoca, Premiul pentru interpretare rol secundar feminin, pentru rolul Mama, Biancăi Carabă și Premiul pentru interpretare rol secundar masculin, pentru rolul Tata, lui Eduard Crucianu.
Participarea la acest festival a trupei Protha a fost posibilă ca urmare a parteneriatului existent între Primăria Panciu, Liceul Ioan Slavici Panciu și Asociația Protha și promovarea educației nonformale prin teatru. 

Trupa Protha

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost