Trei tineri, trimiși în judecată pentru că au spart mai multe case într-o singură noapte
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Trei tineri, trimiși în judecată pentru că au spart mai multe case într-o singură noapte
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Trei tineri au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.
    În sarcina unuia dintre ei, în vârstă de 19 de ani, din Odobești, s-au reținut șase infracțiuni. Conform rechizitoriului, la data de 2 martie a.c., pe timp de zi, el a intrat în casa unei persoane vătămate prin forțarea unei ferestre și a sustras trei telefoane mobile. Tânărul a ajuns în casă după ce a escaladat o fereastră și i-a scos geamul. Tot el, în data de 20 martie a.c., împreună cu un alt inculpat, a pătruns prin escaladarea unui gard și apoi prin forțarea unei ferestre, într-o casă și a sustras o orgă electronică. Prejudiciul creat a fost de 1.000 lei, în timp ce orga a fost vândută contra sumei de 80 de lei. Cu banii, tinerii și-au luat mâncare și țigări.
    În seara aceleiași zile, inculpatul de 19 de ani împreună cu același inculpat cu care a furat și orga, a mai dat o spargere. De această dată, cei doi au forțat ușa de acces a unui imobil cu o șurubelniță  și au furat o butelie, un cuptor cu microunde, o sticlă cu șampanie, cinci sticle de whisky, o pereche de încălțări, două geci și un aparat foto digital. Prejudiciul cauzat a fost de 1400 lei. După ce au furat bunurile, cei doi s-au dus într-o vie din apropiere și s-au cinstit cu șampanie.
    De aici tinerii au plecat să dea o altă spargere, de această dată ținta lor fiind casa unei persoane despre care știau că locuiește la Focșani. De aici au furat un motofierăstrău, o foarfecă electrică, dar și un cuptor cu microunde. Persoana vătămată a evaluat bunurile la suma de 550 lei. S-a stabilit că cuptorul cu microunde a fost vândut contra sumei de 70 lei.
    Tinerii nu s-au potolit nici după această spargere, așa că după ce au lăsat bunurile, inculpatul de 19 de ani împreună cu celălalt inculpat au mai intrat într-o casă după ce au forțat ușa cu șurubelnița și au furat o pereche de cercei, o pereche de ochelari de soare, un încărcător pentru telefon mobil și o veioză.
    După ce au plecat și de aici, cei doi tineri împreună cu un altul, inculpat și el în dosar, au mai spart o casă, având același mod de operare și au furat un televizor, un aparat pentru sandwich, o mașină de tuns, un uscător pentru păr, un router, o pereche de cercei și o pereche de pantofi. Majoritatea bunurilor au fost vândute unei persoane contra sumei de 250 lei.
    Cel de-al doilea inculpat are 18 ani și este acuzat de săvârșirea a cinci infracțiuni de furt calificat. El are aceleași acuzații ca și inculpatul amintit anterior, cu excepția furtului din data de 2 martie, fapta la care el nu a participat. Cel  de-al treilea inculpat are 16 ani și în sarcina lui s-a reținut o singură infracțiune, respectiv ultima spargere dată în noaptea de 20/21 martie a.c, la care au participat și ceilalți doi inculpați. Pentru primii doi inculpați procurorii au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv, unul dintre ei fiind arestat în altă cauză. De altfel, ei au și antecedente penale.
    Inculpatului de 19 ani i s-a mai aplicat o măsură educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 4 luni, tot pentru săvârșirea mai multor infracțiunilor de furt calificat. De asemenea, într-un alt dosar el mai este cercetat pentru tăinuire. Inculpatul de 18 ani a mai primit măsura educativă a internării într-un centru pe o perioadă de 2 ani, fiind liberat în martie anul trecut, cu un rest de aproximativ 330 zile. De asemenea, lui i s-au mai aplicat alte două măsuri educative pentru săvârșirea aceluiași tip de infracțiuni. Într-un alt dosar el este cercetat tot pentru furt, iar într-un altul este judecat pentru tâlhărie.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost