Trei elevi de la LPS Focșani, exmatriculați după ce au ÎNJURAT, SCUIPAT și AGRESAT o profesoară
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Trei elevi de la LPS Focșani, exmatriculați după ce au ÎNJURAT, SCUIPAT și AGRESAT o profesoară
Trei elevi de la LPS Focșani, exmatriculați după ce au ÎNJURAT, SCUIPAT și AGRESAT o profesoară
Tatăl unuia dintre liceeni, antrenor la Prosport Focșani, a dat în judecată liceul și crede că „nici dacă un elev ar fi tăiat capul unui cadru didactic, nu ar fi trebuit să fie exclus“
Voteaza :

Articolul a primit 23 voturi

Caz mai rar întâlnit în învăţământul vrâncean. După ce trei elevi ai Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focşani au fost exmatriculați pentru motive de indisciplină, măsură luată de cei 24 de profesori ai Consiliului Profesoral al liceului, părintele unuia dintre elevii excluşi a acţionat in instanţă LPS şi mâine ar trebui să aibă loc primul termen la Tribunalul Vrancea.
    Mai precis, elevii Marius S., Gabriel C. şi Adrian S., toţi în clasa a XI-a, ar fi avut un comportament neadecvat faţă de profesoara de economie Georgeta Pîslă chiar în timpul orei de curs. Incidentul s-a petrecut pe 5 noiembrie. Conform unor surse, unul dintre elevii sancţionaţi disciplinar ar fi înjurat-o pe profesoară, altul ar fi scuipat-o, iar al treilea i-ar fi pus pe cap faţa de masă de la catedră, toate fiind filmate cu un telefon mobil de un coleg de clasă.
    Acum, după ce a aflat de hotărârea Consiliului Profesoral, Adrian Schineşte, tatăl unuia dintre elevii exmatriculaţi, a decis să ceară în instanţă anularea deciziei. „Am acţionat în instanţă liceul deoarece nu mi se pare corectă decizia luată. În timpul orei de economie la care s-au petrecut respectivele evenimente au participat şi alţi elevi din clasă, dar numai trei elevi au fost sancţionaţi, ceea ce nu mi se pare normal. Mai mult, în decizia de exmatriculare apar date care nu se regăsesc în Regulamentul de Ordine Internă a liceului. De mai multe ori am solicitat o copie a procesului verbal făcut de Consiliu, dar nici până acum (n.r. ieri) nu mi-a fost dată. Consider că s-a făcut o nedreptate şi de aceea m-am adresat instanţei pentru a face dreptate. Nici dacă un elev ar fi tăiat capul unui cadru didactic, nu ar fi trebuit să fie exclus, aşa cum prevede Regulamentul disciplinar al liceului în momentul actual“, ne-a declarat Adrian Schineşte, care este şi antrenor la clubul de fotbal Prosport Focşani.
    De partea cealaltă, directorul Liceului cu Program Sportiv Focşani, Mihai Petruţ spune că ştie de incidentul din timpul orei de economie şi că măsurile luate de Consiliul Profesoral au fost în conformitate cu regulamentul disciplinar. „Cei trei elevi exmatriculaţi au avut un comportament total neadecvat faţă de profesoara de economie. De fapt, elevii au şi recunoscut ceea ce au făcut, iar Consiliul a decis să nu mai facă parte din liceul nostru. Toţi elevii din clasa a XI-a B au avut nota scăzută la purtare. Ştiu şi despre faptul că tatăl unuia dintre elevii exmatriculaţi a acţionat liceul în instanţă şi solicită anularea deciziei de exmatriculare a Consiliului Profesoral. Noi am cerut deja amânare la primul termen care ar fi trebuit să aibă loc miercuri. Probabil vor fi mai multe termene până se va da decizia finală a Tribunalului“, ne-a declarat directorul Mihai Petruţ. Acesta a mai precizat că nu vrea să fie pusă instituţia într-o postură nefavorabilă. Cei trei elevi se vor putea înmatricula la un alt liceu, în următorul an şcolar.
    Tot Mihai Petruţ ne-a spus că profesoara agresată nu vrea să comenteze ceea ce s-a întâmplat, fiind foarte afectată de incidentul de la clasă.Dovezi video! Un elev a filmat totul

    Ca un făcut, incidentul nedorit care pune o pată neagră pe învăţământul vrâncean s-a petrecut exact în ziua în care Liceul cu Program Sportiv din Focşani era controlat de A.R.A.C.I.P, instituţie publică de interes naţional, aflată în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Ionel Agrigoroaiei, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv Focşani, ne-a spus că este „negru de supărare“.„Pe 5 noiembrie, când s-au întâmplat aceste grave abateri de disciplină în cadrul instituţiei noastre, tocmai aveam un control de la Bucureşti. Peste patru zile, membrii Consiliului Profesoral s-au întâlnit în cadrul unei şedinţe pentru a stabili soarta celor trei elevi. A fost decisă exmatricularea şi părinţii aveau termen de cinci zile pentru a contesta decizia luată. Doar părinţii a doi elevi au venit la şcoală şi au declarat că la incidente au participat mai mulţi elevi din clasă şi că măsură luată, cea a exmatriculării, este prea dură. Aşa ceva nu trebuia să se întâmple în instituţia noastră de învăţământ, şi, sincer să fiu, sunt negru de supărare. În cei 23 de ani de existenţă ai LPS Focşani nu s-a întâmplat vreodată să fie asemenea acte grave de indisciplină. În instanţă vom prezenta procesele verbale, dar avem şi dovezi video în care se vede clar ceea ce fac cei trei elevi şi cum unul dintre ei o ameninţă pe profesoară să-i modifice nota din catalog din 3 în 8. Este inadmisibl ceea ce s-a petrecut. Liceul nostru este recunoscut în Vrancea şi nu numai prin munca care se depune la antrenamente şi în competiţii, dar şi prin rezultatele obţinute, iar ceea ce au făcut aceşti trei foşti elevi este de neacceptat“, a spus Ionel Agrigoroaiei, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv Focşani.

 

 

41 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Daca parintelui respectiv, care pe deasupra este si Antrenor i s-ar fi intamplat acelasi lucru cum i s-a intamplat doamnei profesoare tot LA FEL AR FI REACTIONAT? HALAL ANTRENOR! ASA PARINTI, ASA ELEVI!CE PRETENTII SA MAI AVEM? RUSINE SA VA FIE DOMNUL ANTRENOR PENTRU CELE EXPRIMATE! DUMNEAVOASTRA OFERITI EDUCATIE? NU PREA CRED! RUSINNNNNNNNNNNNNNE!

  DE un cetatean, postat pe 08-12-2015, la 00:28

 • Hai nu zau,cand ai elevi care sunt sub nota 4, la orice disciplina in scoala generala,la ce vrei sa te astepti?Antrenorul are fata de primata demna de teoria evolutionisa a lui CHARLES DARWIN.

  DE @Petrut, postat pe 08-12-2015, la 00:39

 • cei trei elevi ar trebui arestati ,iar antrenorul tatal copilului exclus din viataq sportiva !

  DE legionarul, postat pe 08-12-2015, la 00:48

 • aracip e un rahat ,aflat in subordinea ministerului ... o afacere pdl ,preluata de altii si care muta banii publici dintr-un buzunzr in buzunarele nu stim cui ...asa ca lasati-o balta ...

  DE profesor, postat pe 08-12-2015, la 07:55

 • In opinia mea,care am facut-o pe profesorul 5 ani, pana cand s-a considerat ca articolul 15,alin.2 din Constitutia Romaniei nu este valabil si in cazul meu si pe cale de consecinta, inspectorul Stiru Cristinel m-a facut SOMEROI,pot afirma fara teama de a gresi ca invatamantul romanesc pregateste elevi pentru o luma virtuala si nu pentru o lume reala.Am constatat ca multi dintre profesorii si inspectorii mioritici de Tara Vrancei nu stiu ca in Vrancea a fost Scoala Neculai Jecheanu care pregatea elevi pentru viata.Daca s-ar compara programa de la Scoala Jecheanu cu programele actuale dupa care invata elevii,se va vedea ca am dreptate.In ceea ce priveste istoria, acd.Dinu C Giurascu, a pretins ca actuala programa scolara este o PROSTIE.Pe fondul lipsei reperilor morale in Romania Postdecembrista pentru adolescenti au ajuns"repere morale"tot felul de NULITATI prezentate de televiziunile comerciale.O parte dintre liceele din jud.Vrancea s-au format pentru a asigura mana de lucru calificata pentru intrepriderile din zona, cum ar fi:-Liceul 1-ISEH;-Liceul 4-IACM Focsani si ACInd. Focsani;-Liceul 2-Filatura de lana si Filatura de bumbac;-Liceul 3-CPL;-Liceul Marasesti-Chimica Marasesti. Deoarece unitatile economice de care am amintit mai sus, au disparut urmare a"democratiei oricinale"postdecembriste liceele arondate acestor intreprinderi industriale au ramas cam fara obiectul muncii, iar elevii acestor licee nu mai au unde sa faca cu adevarat practica.Este adevarat ca liceele in cauza s-au"reprofilat",dar.... Daca pe un elev care in urma absolvirii liceului, obtine o hartie cu o calificare, il intrebi sa-ti spuna ce stie sa faca la modul concret din meseria pentru care are un atestat, va raspunde ca nu stie sa faca NIMIC. In plus, datorita lipsei reperelor morale si datorita incertitudinii ca dupa absolvirea liceului, elevii vor gasi un loc de munca in domeniul in care s-au pregatit, REFUZA CATEGORIC sa invete. In aceste conditii TUPEU unor elevi a ajuns la cote foarte inalte, iar a face o ora la o astfel de clasa,unde elevii REFUZA sa invete, iar TUPEUL acestor elevi este NEMAGINIT, este aproape IMPOSINIL. In concluzie,in opinia mea, masura luata de conducerea Liceului Sportiv de care se face vorbire in prezentul articol, o consider intemeiata.

  DE Ulise Grosu, postat pe 08-12-2015, la 08:23

 • In nici un caz nu poate fi acceptat o asemenea atitudine golaneasca in scoala. Parintele contesta??????? HA, HA, toti avem dreptul sa contestam, dar nu suntem in stare sa ne educam copiii.....Ce contestati domnule draga? Ca nu ati stiut sa- i dati educatia cuvenita copilului, ca ii permiteti sa aiba asemena atitudine fata de un profesor...???? Parintele ar fi trebuit sa stea cu capul plecat..... Oribil......bravo domnilor profesori care au avut atitudine! Nu se poate..........golanii afara din scoli........Dar nu e vina copilului, e vina parintelui care se pare ca a stat mai mult pe terenul de fotbal de cata sa-si educe copilul....... E antrenor? Afara cu el.........cine practica fotbalul cu un asa antrenor, care nu e capabil sa-si educe propriul copil...............????

  DE parinte, postat pe 08-12-2015, la 08:48

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost