Trebuie şi el destituit din poliţie, domnule ministru
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Trebuie şi el destituit din poliţie, domnule ministru
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Asigurarea unui management modern în poliţie presupune o pregătire superioară a tuturor cadrelor care ocupă aceste funcţii. Complexitatea pregătirii în acest domeniu deosebit de sensibil, creşte în raport cu nivelul managerului de la şef de post până la inspector general.
Zilele trecute am rămas neplăcut surprins de afirmaţiile şefului Poliţiei Române, redate aproape ostentativ, cu multă ironie, de  toate posturile tv, prin care aprecia dumnealui că poliţiştii sunt beţivi şi nenorociţi.
Chiar dacă aceste afirmaţii au fost scoase din context, fiind ca de obicei, pentru guvernanţii actuali, vinovată tot presa noastră, care, din când în când după unii mentori contemporani, mai atentează şi la siguranţa naţională, această atitudine este impardonabilă.
Într-un stat de drept poliţia reprezintă una din cele mai importante instituţii, cu atribuţii concrete în prevenirea şi combaterea criminalităţii de toate genurile, în asigurarea ordinii statale interne, precum şi în apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.
Între membrii acestei instituţii (poliţiştii)şi cetăţenii pe care-i apără, intervin în timp relaţii de parteneriat, o importantă parte a cetăţenilor din diferite localităţi contribuind din plin la asigurarea ordinii în diferite localităţi. Aceste activităţi de parteneriat se cristalizează în timp, ele fiind de fiecare dată bazate pe încrederea re-ciprocă dintre aceşti parteneri sociali.
Fără îndoială că în cadrul instituţiei poliţiei, luată în ansamblul său, există şi oameni care din diferite motive, de multe ori legate de procesul selecţiei, nu fac cinste instituţiei, săvârşind diferite abateri sau chiar infracţiuni, pentru care sunt destituiţi din poliţie, cercetaţi în stare de libertate sau arest preventiv şi ulterior condamnaţi. Dar, domnule inspector general, în opinia mea peste 90%  dintre poliţişti sunt oameni cinstiţi, oneşti, devotaţi profesiei lor, şi cetăţenilor pe care-i apără.
Afirmaţiile făcute pe posturile de televiziune au provocat cel mai mare prejudiciu de imagine din ultimii 20 de ani poliţiei în ansamblul său, reacţiile cetăţenilor fiind destul de elocvente, orientate în totalitatea lor împotriva managerului general al poliţiei. Reacţiile virulente ale cetăţenilor acestei ţări, faţă de aceste afirmaţii iresponsabile, care în marea lor majoritate iar apărarea poliţiştilor, compătimindu-i că au neşansa de a avea asemenea şefi, sunt edificatoare pentru oricine.

***

De regulă, în viaţa noastră toţi greşim, din diferite motive, uneori din necunoaşterea unor fenomene, alteori datorită unei slabe pregătiri profesionale sau fiind convinşi că pe fondul unor cutume dincolo de lege, nu vom plăti niciodată, deoarece este cineva acolo sus care ne apără necondiţionat, de obicei potenţaţii politici ai momentului. 
Domnule ministru, după cazul Şoric de la Neamţ, aveţi în faţa d-voastră un al doilea caz, de această dată mult mai grav, pentru care trebuie să dispuneţi urgent măsura destituirii din poliţie, sancţiune prevăzută la art. 58 lit. d) din Legea nr. 360/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
Pentru a veni în sprijinul d-voastră, în sensul de a vă uşura activitatea , vă facem cunoscut, dacă nu ştiaţi deja, normele juridice încălcate de poliţistul mai sus menţionat (din acelaşi act normativ):
1.    Art. 41 lit. e) să fie respectuos, omenos şi corect faţă de şefi, colegi şi subalterni;
2.    Art. 42 d) să aibă o conduită corectă, să nu abuzeze de calitatea oficială şi să nu compromită, prin activitatea sa publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care face parte;
3.    Art. 57 lit. a) comportarea necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiul instituţiei.
Potrivit dispoziţiei cuprinse în art. 621 în cazul săvârşirii unor abateri disciplinare grave, care aduc atingere imaginii şi credibilităţii instituţiei, precum şi profesiei de poliţist, cercetarea prealabilă şi consultarea consiliilor de disciplină se dispune şi se efectuează imediat după constatarea faptei.
Această încadrare juridică a abaterilor grave săvârşite de către poliţistul respectiv, nu va putea fi contestată  de cel în cauză, nici măcar lacrimogen, şi chiar dacă ar fi,  nu va avea niciun efect în plan juridic.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Social

AU SOSIT BILETELE DE TRATAMENT pentru asigurați și pensionari, acordate prin Casa Județeană de Pensii
    Pensionarii și asigurații din județul nostru care doresc să beneficieze de tratamente balneare într-una din stațiune baneoclimaterice din țară, își pot pregăti bagajele, deoarece primele astfel de bilete au fost repartizate de Casa Naţională de Pensii Publice către Casa Judeţeana de Pensii Vrancea.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost