Toma Coconea a încheiat pe locul 11 cel mai dur concurs din lume, Red Bull X-Alps
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Toma Coconea a încheiat pe locul 11 cel mai dur concurs din lume, Red Bull X-Alps
Toma Coconea a încheiat pe locul 11 cel mai dur concurs din lume, Red Bull X-Alps
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Salvamontistul român Toma Coconea a încheiat pe locul 11 cea mai dificilă competiție de anduranță din lume, Red Bull X-Alps, la care au participat 31 de sportivi din 20 de țări, informează un comunicat remis AGERPRES. La cea de a opta ediție a celei mai dificile competiții de anduranță din lume, sportivii au luat startul la Salzburg (Austria) într-o cursă care avea să le testeze limitele — 1,138 km aerieni. Ei au traversat Alpii până la Monaco, atingând șapte puncte din șapte țări. Dintre cei 31 de concurenți, numai doi au ajuns pe salteaua de la Monaco. Elvețianul Christian Maurer și-a adjudecat cea de a cincea victorie consecutivă, el reușind această performanță în 10 zile, 23 ore și 23 de minute. Al doilea clasat a fost francezul Benoit Outters, aflat la prima sa participare.
    Pentru toți ceilalți participanți, competiția s-a încheiat la 24 de ore după ce câștigătorul a ajuns la Monaco. Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate edițiile, se afla pe locul 11, în cel de-al șaselea punct, la 271 km distanță de finiș. "A fost o cursă solicitantă, cu multe momente cheie în care deciziile au făcut diferența. Am început competiția în forță, însă alți atleți au ales alte rute care le-a fost mai favorabile pentru zbor. Eu am încercat să recuperez, însă totul ține de moment. Noua regulă cu oprirea cursei după 24 de ore, nu 48 cum a fost în anii precedenți, a pus și mai multă presiune pe noi. Oricum, m-am bucurat de cursă, de coechipieri și am fost mândru că am pus steagul României încă un an pe harta celei mai dificile competiții de anduranță din lume", a spus Coconea. Coconea a fost de două ori vicecampion Red Bull X-Alps. În 2011 s-a mai întâmplat ca numai doi concurenți să încheie cursa. Atunci a fost vorba de Christian Maurer și Toma Coconea.     
   

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost