Toamna asta
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Toamna asta
Toamna asta
Voteaza :

Articolul a primit 9 voturi

   Acum ceva timp scri-sesem un articol despre cum toţi aşteaptau nerăbdători vara.  Deşi n-a început încă luna septembrie, deci nimic n-a amintit nimănui că începe şcoala, în curând ceva o va face. Fie ziua care se micşorează, fie simplul fapt că vom trece calendaristic în toamnă, fie primul elev conştiincios care îşi updatează status-ul cu ceva despre dorul lui arzător de şcoală.
    Iar atunci jumătate dintre noi va fi ferm convinsă că vrea înapoi la scoală, iar cealaltă jumătate va urla cât îi ţine tastatura că şcoala e nasoală, vor apărea poze cu pisica morocănoasă care se bucură de suferinţa celor care merg la scoală sau alte lucruri la fel de banale, amuzante cât un cartof cu o scobitoare în el. Nu va fi nici o persoană căreia nu-i pasă, nici o persoană care ar vrea să stea acasă în continuare, dar se resemnează, şi nimeni care să se gândească la faptul că e acelaşi lucru să stea degeaba atât acasă, cât şi la şcoală. Nu, toată lumea va fi foarte sigură că şcoala trebuie să înceapă cât mai repede sau să se autodistrugă la fel de repede. Cred că asta se datorează maniei umane de a fi într-o tabără sau alta. Cel mai evident exemplu e cel legat de câini şi pisici: dacă îţi plac câinii, nici să nu te gândeşti că şi pisicile sunt drăguţe ci că îşi tratează stăpânii ca pe nişte sclavi, iar dacă îţi plac pisicile trebuie să ai evidenţiat clar în minte că toţi câinii sunt bastarzi murdari de noroi şi agitaţi. Aşa şi cu echipele de fotbal, şi cu vanilie Vs. ciocolată, şi cu duşmăniile dintre licee. Probabil că lipsa de aventură din viaţa noastră ne face să încercăm să o stoarcem din cele mai monotone situaţii.
    Însă cel mai haios e că dezbaterea nu are rost. Fie că vrem sau nu, şcoala va începe, ne vom intra în ritm, iar vara asta va deveni o amintire pentru zilele de la iarnă în care stăm sub pătura şi avem nevoie de ceva la care să visăm. La urma urmei, verile sunt nişte chestii foarte frumoase dacă ştii să le foloseşti. Teoretic, n-ai nici un program impus şi poţi face toate lucrurile mărunte pe care iarna nu le poţi face fiindcă există diverse piedici. Dar în afară de asta, verile sunt un fel de călătorii iniţiatice pentru unii.
    Vara e în primul şi în primul rând vacanţă, vara e un cadru minunat pentru desfăşurarea acţiunii, vara e un moment bun de folosit ca termen pentru ceva ce vrei să realizezi, cum ar fi să strângi bani suficienţi să cumperi ceva anume. După fiecare vară, suntem într-un fel sau altul mai bogaţi în experienţe. De aia, lăsând la o parte discuţiile dintre cele două tabere, nu pot înţelege cum să vrei să înceapă şcoala. Chiar dacă poate unii au o viaţă socială aşa încât să poată  veni în contact cu cei de vârsta lor doar la şcoală, ar trebui să le fie greu să iasă din atmosfera călduţă şi plăcută a verii.
    Haide mai bine să ne bucurăm de cât a mai rămas din timpul în care nu vom auzi dezbaterea asta, iar mai apoi de timpul care a mai rămas din vacanţă, iar mai apoi de zilele de şcoală, aşa cum putem.


Cristina ILIESCU,
Colegiul Naţional Unirea


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost