Tinerii care aduceau droguri din Spania şi le vindeau în Marea Britanie rămân în arest
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Tinerii care aduceau droguri din Spania şi le vindeau în Marea Britanie rămân în arest
Tinerii care aduceau droguri din Spania şi le vindeau în Marea Britanie rămân în arest
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Doi dintre tinerii arestaţi preventiv la începutul lunii trecute, într-un dosar de trafic de droguri, aduse din Spania, cu firme de curierat şi expediate apoi în Anglia, rămân în arest. Vineri, la Curtea de Apel Galaţi s-a judecat contestaţia făcută de procurorii DIICOT – BT Vrancea împotriva soluţiei magistraţilor de la Tribunalul Vrancea prin care cei doi au fost puşi sub control judiciar. Cererea procurorilor a fost admisă.
„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea. Desfiinţează, în parte, încheierea de şedinţă din data de 26.02.2018, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul (...) Tribunalului Vrancea şi, în rejudecare: Înlătură din încheierea contestată dispoziţiile privind respingerea propunerii de prelungire a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii D(...) Bogdan Andrei şi I(...) Marian, respectiv de înlocuire a măsurii arestării preventive a acestora cu măsura preventivă a controlului judiciar. Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea. (...) prelungeşte măsura arestării preventive a inculpaţilor D(...) Bogdan Andrei şi I(...) Marian, pe o durată de 30 de zile, de la 04.03.2018, până la 02.04.2018, inclusiv (...)”, se arată în decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Galaţi.
În dosar a mai fost reţinută şi apoi arestată preventiv şi o tânără. La finele lunii trecute, la solicitarea procurorilor DIICOT, magistraţii de la Tribunalul Vrancea au respins şi propunerea de prelungire a arestului la domiciliu în cazul acesteia, înlocuind-o cu cea a controlului judiciar.
Astfel, vineri, la Curtea de Apel Galaţi s-a luat în discuţie şi situaţia fetei. Instanța a menţinut soluţia de revocare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. “Înlătură din încheierea contestată dispoziţia privind admiterea exceptiei nulităţii relative, invocată de inculpata V(...) Mădălina Mihaela, menţinând soluţia de revocare a măsurii preventive a arestului la domiciliu în privinţa acesteia. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate. (...) Definitivă.”, se mai arată în decizia magistraţilor gălăţeni.
Inculpaţii, trei bărbaţi şi o femeie, au fost arestaţi preventiv la începutul lunii februarie. După prima soluţie dată de magistraţii de la Tribunalul Vrancea, aceştia au făcut contestaţie, iar judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au hotărât că doi dintre ei trebuie să rămână în arest, fata a fost plasată în arest la domiciliu, iar un alt bărbat a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. La finele lunii februarie, procurorii DIICOT au cerut, la Tribunalul Vrancea, prelungirea măsurilor, respectiv arestul preventiv pentru doi bărbaţi şi arestul la domiciliu pentru femeie. Instanţa a respins propunerile şi a dispus controlul judiciar pentru cei doi bărbaţi şi revocarea măsurii arestului la domiciliu pentru fată. Procurorii au făcut contestaţie, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, care au dat vineri soluţia definitivă.

Cinci kilograme de droguri în colete venite din Spania


    Cele patru persoane sunt cercetate într-un dosar cu o captură impresionantă de canabis, instrumentat de politiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vrancea sub coordonarea procurorilor DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea. Membrii grupării sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri, introducerea în ţară de droguri de risc, precum şi fals material în înscrisuri oficiale. Suspecţii au fost săltaţi de poliţişti în timp ce ridicau de la o firmă de curierat colete în care erau droguri. În total, a fost vorba de 5,3 kilograme de canabis. “La data de 1 februarie a.c., polițiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu cei din Satu Mare şi Maramureş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea, au organizat, în municipiul Baia Mare, o acţiune de prindere în flagrant a principalilor membri ai unei grupări infracţionale, specializată în trafic de droguri. Cei bănuiţi au fost depistaţi în timp ce ridicau, de la o firmă de transport internaţional de mărfuri, două colete ce conţineau 5,3 kg. de cannabis”, se arăta într-o informare a IPJ Vrancea.
Potrivit anchetatorilor, drogurile erau aduse în ţară din Spania şi erau revândute apoi în Marea Britanie. De asemenea, inculpaţii îşi păstrau şi pentru consumul propriu o parte din marfa adusă cu firme de curierat. Oamenii legii spuneau că membrii grupării ar fi început anul trecut să introducă droguri în ţară. După flagrant, la locuinţele suspecţilor, politiştii au făcut percheziţii, 7 în Vrancea şi una în Satu Mare. Au găsit dispozitive pentru confecţionarea de cărţi de identitate, documente de studii false, laptopuri, imprimante şi telefoane mobile. Politiştii au indisponibilizat şi o sumă destul de mare de bani, dar şi o maşină.
Anchetatorii mai spuneau că una din persoanele reţinute ar fi emis în fals documente de identitate celorlalţi membri ai grupării, documente pe care le foloseau atunci când expediau drogurile din Spania în România, dar şi când le ridicau de la firmele de curierat din ţara noastră şi le trimiteau apoi către Marea Britanie. Anterior acţiunii politiştilor din februarie, unii dintre suspecţi ar fi fost în Spania şi ar fi trimis coletele printr-o firmă de curierat, după care au venit în ţară cu avionul şi au mers la Baia Mare pentru a le ridica.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost