Termen pentru plata impozitului la veniturile din CHIRII în scop turistic
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Termen pentru plata impozitului la veniturile din CHIRII în scop turistic
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Vrâncenii care închiriază camere în locuinţele proprii către turiști mai au zece zile pentru plata celei de a doua tranșe din impozitul pe venitul obţinut din chirie. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea arată că termenul de plată a impozitului este 27 noiembrie, dată până la care trebuie achitată și a doua tranşă din contribuţia de asigurări sociale de sănătate aferentă acestor venituri din chirii. Acest impozit pe veniturile din chirii se achită de către proprietarii care închiriază camere în locuinţe proprietate personală, în scop turistic, cu o capacitate de cazare cuprinsă între una şi 5 camere. Finanțiștii precizează că, pentru judeţul Vrancea, norma anuală de venit aprobată pentru anul 2017 este de 15000 lei/cameră/an, așa cum a fost stabilită prin decizia directorului general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi. Această valoare este „indiferent de categoria localităţii şi de amplasamentul locuinţei, corespunzătoare unei camere de închiriat pentru contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între una şi 5 camere inclusiv”. Plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale de sănătate se efectuează pe codul numeric personal al contribuabililor - persoane fizice. Plățile se pot face în numerar sau prin intermediul POS -urilor, la trezoreria unităţii fiscale în raza căreia au domiciliul, prin ordin de plată, în conturile trezoreriei de care aparţine unitatea fiscală în raza căreia au domiciliul; prin mandat poştal, sau prin intermediul www.ghiseul.ro, cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost