Termen limită pentru înregistrarea la Fisc a hotelurilor și restaurantelor
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Termen limită pentru înregistrarea la Fisc a hotelurilor și restaurantelor
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Patronii care au hoteluri, restaurante sau baruri mai au două zile pentru înregistrarea la Fisc în vederea aplicării impozitului specific unor activităţi pentru anul 2017. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea arată că termenul limită este 31 martie și înregistrarea contribuabililor care vor aplica impozitul specific unor activităţi pentru anul 2017 se face prin completarea şi depunerea formularului 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”.
Noul impozit este reglementat de Legea 170 din 2016 privind impozitul specific unor activităţi și se aplică celor care desfăşoară activităţi principale şi/sau secundare în următoarele domenii, respectiv coduri CAEN: 5510 - „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“, 5520 - „Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată“, 5530 - „Parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere“, 5590 - „Alte servicii de cazare“, 5610 - „Restaurante“, 5621 - „Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente“, 629 - „Alte servicii de alimentaţie n.c.a.“, 5630 - „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“.
„Sunt obligate la plata impozitului specific unor activităţi, denumit impozit specific, în conformitate cu prevederile prezentei legi, persoanele juridice române care la data de 31 decembrie a anului precedent au îndeplinit, cumulativ, următoarele condiţii: a) aveau înscrisă în actele constitutive, potrivit legii, ca activitate principală sau secundară, una dintre activităţile corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute mai sus; b) nu se află în lichidare, potrivit legii. Impozitul specific anual corespunzător codurilor CAEN menţionate se calculează conform formulelor stabilite în anexele nr. 1, 2, 3 la Legea 170/2016. Declararea şi plata impozitului specific se efectuează semestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare. Suma de plată reprezintă o jumătate din impozitul specific anual, stabilit potrivit Legii 170/2016“, precizează reprezentanții AJFP Vrancea.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

Un tânăr de 24 de ani din Vrancea A MURIT, iar o adolescentă a fost rănită, în urma unui accident la Constanța
Florin Alexandru L., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumitrești, a murit, iar o adolescentă de 17 ani a fost rănită, după ce maşina în care se aflau a intrat duminică dimineață într-un autobuz oprit la o trecerea pentru pietoni.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost