Terenul pe care se află baza Salvamont Nistorești, trecut în proprietatea publică a județului
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Terenul pe care se află baza Salvamont Nistorești, trecut în proprietatea publică a județului
Terenul pe care se află baza Salvamont Nistorești, trecut în proprietatea publică a județului
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Consiliul Județean Vrancea a aprobat inventarierea în domeniul public al județului terenul pe care este construită baza Salvamont de la Nistorești. Terenul, în suprafață de 1727 mp, va fi preluat în domeniul public al județului Vrancea în baza unui protocol de predare-primire, întocmit de către o comisie numită prin dispoziție a președintelui Consiliului Județean Vrancea.
Serviciul Public Județean Salvamont Vrancea gestionează, de la începutul lunii noiembrie, activitatea de salvare montană cu o echipă formată din doisprezece salvatori montani angajați și șase voluntari. Permanența este asigurată în Baza Păulești, unde funcționează dispeceratul Salvamont Vrancea, iar Bazele Soveja și Nistorești vor fi utilizate sezonier, în funcție de necesități.
Vă reamintim că administrația județeană a implementat proiectul „Înfiinţare şi dotare baze salvamont S+P+E în comuna Nistoreşti şi în comuna Păuleşti şi reabilitare baza salvamont vila Rucăr din Soveja jud. Vrancea“. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 - „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului” Domeniul de intervenţie 5.2: Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice“.
Contractul a fost încheiat în data de 30.09.2014 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar şi Parteneriatul dintre Unitatea Administrativ Teritorială judeţul Vrancea, Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Nistoreşti şi Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Păuleşti, în calitate de beneficiari.
Prin implementarea acestui proiect, au fost create 18 locuri de muncă la cele trei baze Salvamont, iar pe lista de echipamente se află 9 autoutilitare de intervenție montană, 3 ATV-uri, 3 snowmobile, echipamente pentru alpinism, echipamente de comunicare, echipamente detecție puls sub zăpadă, echipamente medicale, echipamente de protecție și lucru pentru salvamontiști, echipamente IT, etc.
Obiectivele specifice ale proiectului au fost: Construirea a 2 baze salvamont în comunele Nistoreşti şi Păuleşti, judeţul Vrancea; Reabilitarea bazei salvamont existente din Soveja; Dotarea celor 3 baze salvamont cu mijloace şi echipamente specifice asigurării condiţiilor optime de salvare în aria montană; Achiziţionarea de echipamente necesare desfăşurării activităţii de salvare montană; Dotarea membrilor celor 3 formaţii salvamont (salvatori montani voluntari) cu echipamente profesionale specifice desfăşurării activităţii de salvare montană; Dotarea cu aparatură de comunicare la nivelul fiecărei formaţii salvamont.
Baza Salvamont Comuna Nistoreşti deservește în principal activităţile de salvamont pentru traseele turistice din afara Parcului Naţional Putna Vrancea, pe Valea Zăbalei și Valea Nărujei. Baza salvamont Comuna Păuleşti oferă servicii de salvamont mai ales în perimetrul Parcului Naţional Putna Vrancea, unde se află majoritatea traseelor turistice, trasee ce atrag un număr mare de turişti, iar baza salvamont vila Rucăr Soveja, adusă la standardele necesare desfăşurării activităţilor de salvamont, deservește atât staţiunile Lepşa şi Soveja, care atrag un număr crescut de turişti în toate anotimpurile, cât şi tabăra Gălăciuc. Această bază va deservi, de asemenea, Cheile Tişiţei, Cascada Putnei şi exploatările forestiere existente de pe linia Soveja - Lepşa.
Investiţia se constituie ca un nucleu pentru dezvoltarea turistică, a serviciilor şi revitalizarea economiei locale, una dintre implicaţiile imediate ale implementării unui astfel de proiect fiind reprezentată de dezvoltarea serviciilor şi construcţiilor, creşterea siguranţei turiştilor din zonă, elemente care în timp se vor reflecta în creşterea calităţii şi standardului de viaţă pentru populaţia locală. Valoarea totală a proiectului a fost de 6.458.318,56 lei. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost