Teren suplimentar pentru proiectul Parcului Memoriei Naționale
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Teren suplimentar pentru proiectul Parcului Memoriei Naționale
Teren suplimentar pentru proiectul Parcului Memoriei Naționale
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Consiliul Județean Vrancea intenționează să treacă 40 de hectare de teren din domeniul public al orașului Mărășești în domeniul public al județului Vrancea, în vederea întregirii suprafețelor necesare realizării Parcului Memoriei Naționale „Stejarii României – 100 de ani de istorie și demnitate RO MÂNDRIA”. În acest sens, a fost inițiat un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în ședința ordinară a Consiliului Județean de mâine.
Proiectul vine după ce s-a constatat că un număr de patru stâlpi de la Linia Electrică Aeriană de 400 kv dublu circuit, Gutinaş – Smârdan, ce aparţine Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A, sunt amplasați pe terenul deja atribuit pentru Parcul Memoriei Naționale. Prin urmare, nu mai poate fi folosit în acest scop. „Prin H.G. nr. 840 din 22.11.2017 a fost aprobat amplasamentul şi declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridor de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Linia Electrică Aeriană de 400 kv dublu circuit, Gutinaş – Smârdan, ce aparţine Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A. (stâlpul de întindere nr. 71 şi stâlpii de susţinere nr. 72, 73, 74 şi 75), care traversează Parcul Memoriei Naţionale – RO Mândria. Având în vedere traseul culoarului de expropriere, din reevaluarea proiectului „Parcul Memoriei Naţionale – 100 de ani de istorie şi demnitate”, rezultă că pentru realizarea acestuia este necesară identificarea şi punerea la dispoziţie a unei suprafeţe suplimentare de aproximativ 40 ha“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

8000 de oameni au plantat 50 de mii de stejari

Peste 8000 de oameni au participat, în noiembrie anul trecut, la acțiunea de plantare a primei serii de 50 de mii de stejari, în cadrul Parcului Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria. Este vorba de elevi, profesori, studenți, sportivi, militari, jandarmi, pompieri, polițiști, cadre medicale, silvicultori, funcționari, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali. Oameni din toată România au venit să planteze stejari în Parcul memoriei naționale Ro Mândria Mărășești. Acțiunea a avut loc pe un teren situat în imediata apropiere a orașului Mărășești. Parcul Memoriei Naţionale va avea 335.000 de stejari, câte unul pentru fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, al cărui sacrificiu a dus la realizarea Marii Uniri de la 1918. Suprafața parcului va fi de 75 de hectare.
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a mulțumit tuturor românilor care au venit la Mărășești, în noiembrie, pentru a sădi sentimentul recunoștinței pentru eroii noștri și pentru ca Parcul Memoriei Naționale să prindă rădăcini. „Parcul Memoriei Naționale nu va fi doar o pădure în care noi și generațiile viitoare, copiii noștri și nepoții noștri vor veni pentru relaxare și promenadă, ci va fi și un loc în care se va scrie o imensă lecție de istorie, pe care trebuie să o transmitem din generație în generație. Parcul Memoriei Naționale este o idee îndrăzneață, pe care iată că reușim să o punem în practică“, a spus el.
Primul stejar al viitorului parc a fost plantat în memoria eroinei Ecaterina Teodoroiu. Plantarea puieților şi derularea procedurilor necesare punerii în operă a acestei idei cu valoare simbolică vor fi etapizate până la finalul anului 2018, când România celebrează Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Oprișan, felicitat de Klaus Iohannis 


Președintele României, Klaus Iohannis, l-a felicitat pe președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, pentru inițiativa realizării Parcului Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria. Scrisoarea a fost transmisă lui Oprișan de consilierul prezidențial Sergiu Nistor. „Preşedintele României vă felicită pentru iniţiativă şi urează succes proiectului ce constituie nu doar o frumoasă punte a memoriei, ci şi un simbolic angajament pentru viitorul naţiunii noastre într-o Europă unită, într-o lume a păcii. Sacrificiul înaintaşilor noştri pentru idealul unităţii naţionale este moştenirea de nepreţuit pe care trebuie să o cinstim, demnitari şi simpli cetăţeni deopotrivă, atât prin gesturi pioase cât şi prin acţiuni şi proiecte durabile“, se arată în scrisoare.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va veni pentru a planta unul dintre stejarii ce vor creşte în Parcul Memoriei Naţionale în cursul campaniei proiectului din acest an. „E.S. Domnul Klaus Wemer Iohannis vă propune însă ca, în cursul campaniei proiectului din anul 2018, să revină pe câmpurile de bătălie ale Vrancei eroice de acum 100 de ani, pentru a planta unul dintre stejarii ce vor creşte în Parcul Memoriei Naţionale. Nutrim speranţa agreării acestei propuneri şi sunt încredinţat că, programată din timp, ea se va putea realiza în cele mai bune condiţii“, se mai arată în scrisoarea administrației prezidențiale.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost