Tânăr arestat preventiv pentru mai multe furturi din autoturisme la Focșani și Golești
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Tânăr arestat preventiv pentru mai multe furturi din autoturisme la Focșani și Golești
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Un tânăr din comuna Cotești a fost arestat preventiv pentru că ar fi spart mai multe mașini și ar fi sustras bunuri din ele. Faptele, patru la număr, au fost comise la Focșani și Golești, prejudiciul total creat fiind de peste 3000 lei. Oamenii legii spun că bunurile sustrase au fost recuperate în proporție de 90%.
    Prima sesizare cu privire la spargerea unei mașini s-a primit în dimineața zilei de sâmbătă. O persoană din Focșani a reclamat faptul că în noaptea de 14/15 iulie i-a fost spart unul din geamurile mașinii, iar din interior s-a furat suma de 100 lei. Celelalte trei sesizări s-au primit duminică, de la persoane din Focșani și Golești. Practic, tânărul spărgea geamurile mașinilor și apoi fura bunurile pe care le găsea în interior. În aceeași zi, adică pe 16 iulie a.c.,  polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale de la Poliția Focșani l-au identificat pe principalul suspect pe care l-au și reținut duminică seara.
    „La data de 15 iulie a.c, ora 09.51, Poliția municipiului Focșani a fost sesizată de către o femeie, din localitate, cu privire la faptul că în noaptea de 15/16 iulie a.c, persoane necunoscute, prin spargerea geamului, au pătruns în interiorul autoturismului, de unde au sustras suma de 100 lei. La data de 16 iulie a.c, Poliția municipiului Focșani a fost sesizată de către un bărbat, de 39 ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin spargerea geamului de la una dintre portierele autoturismului său, au pătruns în acesta, care era parcat pe o stradă, iar din interior au sustras o stație emisie-recepție și de pe cupolă antena acesteia, valoarea prejudiciului fiind de 700 lei. La data de 16 iulie a.c, ora 09.40, Poliția municipiului Focșani a fost sesizată de către un bărbat, de 45 ani, din localitate, despre faptul că persoane necunoscute, prin spargerea geamului de la una dintre portiere, au pătruns în autoturismul său, care era parcat pe o stradă și din interior au sustras  un navigator GPS, o stație emisie-recepție, iar de pe cupolă antena acesteia, valoarea prejudiciului fiind de 1.000 lei.
        La data de 16 iulie a.c,  ora 07.00,  polițiștii din Golești au fost sesizați de către o femeie, de 69 ani, din localitate, despre faptul că persoane necunoscute, prin spargerea geamului de la una dintre portiere, au pătruns în autoutilitara sa, care era parcată pe o stradă și din interior au sustras un navigator GPS, o stație emisie-recepție și un radio casetofon, valoarea prejudiciului fiind de 1.500 lei. În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar în cursul aceleiași zile, în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii Biroului Investigații Criminale au identificat un tânăr, de 19 ani, din comuna Cotești, bănuit de comiterea a patru furturi din auto. Bunurile sustrase au fost recuperate în proporție de peste 90% . Față de persoana în cauză a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, a transmis agent principal Paula Enache, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
    Ieri, tânărul a ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, tânărul putând face contestație. „(...) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B (...) Răzvan-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunilor de: - furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b şi d C.p. ( persoană vătămată (...); - furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b şi d C.p. (persoană vătămată (...); - furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b şi d C.p. (persoană vătămată (...); - furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b şi d C.p. (persoană vătămată (...), toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.07.2017 şi până la data de 15.08.2017, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art.275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. (...). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 17.07.2017, ora 14.30”
, se arată în hotărârea instanței de judecată.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost