Tabără pentru sinistraţii de la cutremur pe stadionul municipal
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Tabără pentru sinistraţii de la cutremur pe stadionul municipal
În Vrancea sunt stabilite 144 de spații pentru cazare în cazul unui seism major
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

   În cazul unui cutremur major, în care oamenii ar trebui să fie evacuați din clădirile afectate, autorităţile au stabilit spaţiile unde vor putea fi cazaţi. La nivelul judeţului Vrancea, în urma centralizării datelor cuprinse în planurile de apărare întocmite la nivelul fiecărui comitet local pentru situaţii de urgenţă, operator economic şi instituţie publică, au fost identificate locaţiile care pot fi utilizate pentru cazarea persoanelor ce trebuie evacuate din cauza unor situaţii de urgenţă produse de seisme şi/sau alunecări ori prăbuşiri de teren. „Acţiunile de evacuare se planifică şi se organizează în funcţie de tipul de risc, avându-se în vedere parametrii specifici care caracterizează evoluţia şi amploarea consecinţelor acestuia. Toate aspectele necesare realizării acestei activităţi sunt cuprinse în planurile de evacuare proprii întocmite la nivelul ministerelor şi instituţiilor publice centrale, instituţiilor publice locale, autorităţilor administraţiei publice locale şi operatorilor economici”, ne-a expllicat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    Reprezentanții ISU spun că în cazul producerii unor dezastre, se poate lua măsura evacuării din zona afectată, activitate ce se execută în baza unor planuri întocmite conform Normelor privind organizarea şi asigurarea activităţii de evacuare în situaţii de urgenţă. Conform prevederilor legale, prin evacuare se înţelege măsura de protecţie civilă luată înainte, pe timpul sau după producerea unei situaţii de urgenţă, la declararea stării de alertă, care constă în scoaterea din zonele afectate sau potenţial a fi afectate, în mod organizat, a populaţiei, a unor instituţii publice, operatori economici, animalelor, bunurilor materiale şi dispunerea lor în zone sau localităţi care asigură condiţiile de protecţie şi supravieţuire.
    La nivelul judeţului Vrancea au fost identificate 144 de spaţii unde cetăţenii pot fi adăpostiţi, aici incluzând internatele unor licee, grădiniţe, case de cultură, cămine culturale, şcoli, primării, săli de sport, săli de festivităţi, pensiuni, moteluri şi hoteluri. În cazuri extreme, pot fi amplasate tabere de sinistraţi.
    În municipiul Focşani se pot utiliza internatele liceelor numărul 2, 3, 4 şi 5, iar pe stadionul municipal se poate instala o tabără de sinistraţi.
    În municipiul Adjud pot fi folosite pentru cazare internatele liceelor „Emil Botta” şi „Gheorghe Balş”, Grădiniţa nr.4, Casa de Cultură, pensiuni şi moteluri.
    În oraşul Odobeşti se pot utiliza în acelaşi scop Liceul Agricol, Sala de Sport şi un hotel din localitate, iar în Mărăşeşti şcolile numărul 1 şi 2, internatul grupului şcolar, sala de sport, cât şi sediile unor operatori economici.
    „Capacitatea de cazare a populaţiei diferă în funcţie de fiecare obiectiv în parte, variind de la câteva zeci (50 - 60 persoane care pot fi adăpostite în unele grădiniţe) până la câteva sute (500 locuri ce pot fi puse la dispoziţie de internatele liceelor ori până la 900 locuri ce pot fi asigurate în tabere de sinistraţi)”, a adăugat locotenent Cristina Duță.

Cutremur sâmbătă seara
   
    Vrancea s-a cutremurat din nou sȃmbătă seara. Seismul s-a produs la ora 22.01 şi a avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter. Cutremurul a avut loc la o adȃncime de 137 kilometri. De la începutul acestei luni şi pȃnă sȃmbătă, în zona seismică Vrancea s-au mai produs alte 11 cutremure, cel mai mare fiind cel din data de 6 octombrie, care a avut o magnitudine de 5,5 grade pe scara Richter. Un seism cu o magnitudine de 4,7 grade pe scara Richter s-a produs pe data de 15 octombrie a.c.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost