Suspiciune de GRIPĂ în Vrancea. Peste o mie de vrânceni de toate vârstele, diagnosticați cu viroze respiratorii
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Suspiciune de GRIPĂ în Vrancea. Peste o mie de vrânceni de toate vârstele, diagnosticați cu viroze respiratorii
Suspiciune de GRIPĂ în Vrancea. Peste o mie de vrânceni de toate vârstele, diagnosticați cu viroze respiratorii
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    În cel mai recent raport de monitorizare al infecțiilor respiratorii acute al DSP Vrancea a fost raportat un caz de gripă, la o persoană care a fost și internată, cu vârstă cuprinsă în intervalul 15-49 de ani. În cazul acesteia au fost recoltate probe de sânge și se așteaptă rezultatul laboratorului. Săptămâna trecută, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a înregistrat 1171 cazuri de infecții respiratorii acute, dintre care 32 de cazuri au fost reprezentate de persoane care au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani (307, cu 5 internări la grupa de vârstă 5-14 ani). Raportul de monitorizare al infecțiilor respiratorii a mai înregistrat 290 de cazuri de pneumonii, dintre care 83 de cazuri au fost reprezentate de persoane care au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri de pneumonii au fost înregistrate la grupa de vârstă 15-49 de ani, unde au fost înregistrate 67 de cazuri cu 11 internări.
    Conform datelor oficiale, ţara noastră înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre UE, iar pneumonia - o boală care poate fi prevenită prin vaccinare - constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. „Bolile pneumococice sunt infecţii cauzate de o bacterie numită Streptococcus pneumoniae (pneumococul), localizată în mod normal la nivelul nazo-faringelui. Această bacterie face parte din flora microbiană normală. Pneumococul este unul din principalii agenţi patogeni infecţioşi regăsiţi la vârsta copilăriei (mai ales în primii 5 ani de viaţă), transmisibil de la om la om. Se transmite pe cale aeriană, direct - prin vorbit, căscat, strănut, râs, tuse, contact cu un purtător asimptomatic -, sau indirect, prin praf contaminat. Studiile epidemiologice au demonstrat că aproximativ jumătate dintre copii sunt purtători la nivel nazo-faringian de pneumococ, procentul ajungând, în anumite zone geografice, chiar la 80% la copiii care frecventează colectivităţile (grădiniţe, creşe şamd). Prezenţa pneumococului în nazo-faringe reprezintă un risc semnificativ pentru gazdă, dar şi pentru cei din jur, deopotrivă copii şi adulţi”, explica, recent, pentru AGERPRES, prof. dr. Doina Anca Plesca, vicepreşedinte la Societatea Română de Pediatrie.
    Ea sublinia că infecţiile produse de Streptococcus pneumoniae nu produc imunitate împotriva unor viitoare infecţii pneumococice. Astfel, un copil poate să prezinte mai multe boli provocate de pneumococ de-a lungul anilor - otită medie acută, sinuzită, pneumonie, bacteriemie, septicemie, etc.
    Dr. Plesca a subliniat rolul cheie al vaccinării în lupta împotriva rezistenţei la antibiotice. "Odată cu introducerea vaccinării antipneumococice s-a redus semnificativ incidenţa infecţiilor aparatului respirator produse de pneumococ, permiţând o utilizare mai redusă a antibioticelor şi prevenirea dezvoltării mecanismelor de apariţie a rezistenţei. Introducerea vaccinării antipneumococice în programele naţionale de vaccinare în anumite ţări europene a condus la reducerea semnificativă a utilizării antibioticelor. Astfel, introducerea vaccinării antipneumococice în programul naţional de imunizare din Franţa a condus la reducerea cu 50% a consumului de antibiotice în rândul copiilor", a detaliat medicul care susţine vaccinarea antipneumococică şi atrage atenţia asupra ratei crescute a mortalităţii infantile.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Infracţional

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce a lovit-o pe șoferița care i-a accidentat fiul pe trecerea de pietoni
    Un băiat în vârstă de 6 ani, din Panciu, a suferit un traumatism la nivelul genunchiului stâng, prin accident rutier, după ce, în seara zilei de joi, a fost acroșat de un autoturism, condus de o femeie în vârstă de 37 de ani.

UPDATE!!!

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost