Succes?
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Succes?
Voteaza :

Articolul a primit 13 voturi

   Nu ştiu un om care să nu îşi dorească să fie de succes. Sunt cei care nu ştiu să se exprime, sunt cei care se ascund, sunt lăudaroşii, sunt cei mândri de voinţa lor, sunt cei încăpăţânaţi, dar toţi vor un singur lucru, succesul. În orice domeniu.
   De ce? De ce nu vânam pur şi simplu fericirea, ci tot felul de căi spre ea? De ce vrem să fim cei mai buni, de ce vrem o familie ca cele din căsuţele albe în filme americane şi de ce credem că toate astea ne vor face să fim împăcaţi cu sine? Nu e mult mai uşor să vrem direct împăcare şi veselie? Pentru că putem fi fericiţi fără niciun motiv ori din contra, şi asta fiindcă fericirea e doar o stare de spirit şi nu un obiect sau situaţie concretă. E uşor de câştigat şi uşor de pierdut. Iar în natura umană stă nevoia de siguranţă. Succesul asigură, cel puţin temporar, siguranţa.
   Aşadar, să vrei să fii elita e doar un instinct dintre cele primare. Nu sunt de lăudat cei care spun că vor să fie cei mai buni (de fapt toţi vor asta, mărturisit sau nu). Pot fi admiraţi cei care au reuşit însă, şi nu pentru că sunt cei mai buni, ci pentru ceea ce fac ca să fie primii. Pe Vasilică, cel mai bun tâmplar, nu îl admirăm fiindcă e cel mai bun, ci fiindcă face ceva admirabil, cum ar fi un scaun de bucătărie grozav. Acel ceva ne e de folos în vre-un fel şi aşa Vasilică contribuie într-un mod mai eficient la bunăstarea societaţii decât colegul lui, Mirel, care nu e un tâmplar aşa de reuşit.
   Iar noi vânăm succesul pe orice plan. Mă întreb dacă nu fiecare persoană vrea să fie „acel cineva special” din viaţa colegului de relaţie. Nu cumva Geta, fiind plictisită de Gelu visează la cum Gelu o să stea peste ani lângă o soţie mai urâtă decât Geta, murmurând romantic numele fostei prietene în somn? Chiar dacă Geta ştie că Gelu nu e sufletul ei pereche, nu vrea ea ca el să o creadă pe ea unică şi inegalabilă? Asta înseamnă succesul deplin în viziunea Getei când vine vorba de subiectul dat, ca celălalt să te creadă sufletul pereche.
   Vrem cele mai mari note, chiar dacă intrăm la facultate pe baza de admitere. Trişăm la teste pentru o notă, care nu are alt scop decât acela de a-ţi arăta cât de bun eşti de fapt. Însă ne găsim scuze „Eu sunt suficient de bun să iau 20, dar n-am învăţat. Aşa că dacă copiez, nota mea va fi una mai apropiată de adevăr!”.
   Dacă zici că nu vrei să fii primul, cele mai multe şanse spun că minţi. Singurii care nu vor să fie cei mai buni sunt cei mulţumiţi într-adevăr de sine: adică cei care sunt elita şi ştiu asta. Ei nu au nevoie de o aprobare venită din exterior.

Cristina ILIESCU
Colegiul Naţional „Unirea“


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • toti vreti sa fiti sefi sau patroni nu ?aceasta mentalitate,venita de la immbecilii din occident,trebuie combatuta .ca sa ne dezvoltam avem nevoie de muncitori ,nu de intelectuali ,in procent prea mari azi.

    DE sdsds, postat pe 12-12-2013, la 20:01

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost