Străzi în lungime totală de 11,7 km, asfaltate la Mărășești
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Străzi în lungime totală de 11,7 km, asfaltate la Mărășești
Străzi în lungime totală de 11,7 km, asfaltate la Mărășești
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Primăria Mărășești a scos la licitație un proiect ce vizează asfaltarea străzilor din oraș. Proiectul ”Refacerea infrastructurii străzilor în orașul Mărășești, județul Vrancea” beneficiază de o finanțare de 9,4 milioane lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Suma va fi utilizată pentru efectuarea de lucrări la străzi pe o lungime de nu mai puțin de 11,7 km. Străzile ce se propun a fi modernizate prin implementarea proiectului sunt următoarele: Gh. Negropontes, Crângului, I.Creangă,  Maior Ignat, E. Petruș, Independenței, N. Bălcescu, Democrației, Carpați, Fundătura Crizantemelor,  Ecaterina Teodoroiu, Fundătura Răscoala din 1907, Fundătura Măgurii, Fundătura Liliacului, Fundătura Luncii, Muncii, Siret, Fundătura Gh.Doja, Fundătura Mărăști, T .Vladimirescu, Fundătura Crinului, C. Coposu, Dacia, 24 Ianuarie, Putnei, Orhideelor, Sînzienelor, Lalelelor și Cartierul nou. „Proiectul de asfaltare este foarte important pentru orașul Mărășești, pentru că datorită acestuia vom reabilita aproximativ 70% din străzile orașului. Am demarat procedurile de achiziție publică pentru desemnarea firmei care va realiza această investiție și sperăm ca în această vară să înceapă lucrările“, a declarat primarul Valerică Chitic. 
Primăria orașului Mărășești a mai obținut fonduri prin PNDL și pentru un alt proiect de asaltare, respectiv „Modernizare rețele stradale“, pentru care a fost aprobată suma de 5,517 milioane lei. Investiția prevede modernizarea unor străzi importante din Mărășești, a căror lungime totală este de 5,2 km.
    De reținut că, în acest moment, autoritățile locale derulează mai multe proiecte de importanță locală. În orașul Mărășești se află în curs de implementare proiectul privind reabilitarea termică a 100 de apartamente ce se află situate în blocuri de pe străzile Garoafei şi Doinei. Valoarea estimată a investiţiei a fost  de aproape un milion de lei, însă achiziţia s-a făcut cu aproximativ 800 de mii de lei. Finanţarea este asigurată prin Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe în 2016.
    Totodată, Primăria Mărășești are în derulare lucrări de reabilitare la Casa de Cultură „Emanoil Petruț” din oraș. Investiția este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții (CNI), care a preluat clădirea în administrare pe parcursul derulării lucrării. Reabilitarea Casei de Cultură este o investiție care prevede lucrări de anvergură. Interiorul clădirii va suferi reparații complexe, printre care demolarea tavanelor existente. Acoperișul va fi refăcut, în timp ce la pereți vor fi efectuate lucrări de reparații și izolare. Interiorul clădirii va fi complet modernizat și va beneficia de dotări noi pentru organizarea de evenimente. La toate acestea se adaugă instalații termice, sanitare, ventilații, sisteme de securitate la incendiu. De asemenea, spațiul de lângă clădirea Casei de Cultură va fi amenajat, cu trotuare, alei și instalații de iluminat.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost