Spectacolul „Candele nestinse. Mărturii din închisorile comuniste” va fi pus în scenă la Râmnicu Sărat și Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Spectacolul „Candele nestinse. Mărturii din închisorile comuniste” va fi pus în scenă la Râmnicu Sărat și Focșani
Spectacolul „Candele nestinse. Mărturii din închisorile comuniste” va fi pus în scenă la Râmnicu Sărat și Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Compania teatrală „Zona” va pune în scenă, luni, 19 martie 2018, la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat, respectiv marți, 20 martie 2018, la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focșani, începând cu ora 18:00, spectacolul Candele nestinse. Mărturii din închisorile comuniste. Intrarea este liberă pentru cei dornici să vizioneze această piesă de înaltă ținută artistică.
Din distribuție fac parte actorii: Ana Calciu, Tomi Cristin, Bogdan Iacob și Damian Victor Oancea. Textul și regia sunt semnate de Ivona Boitan, scenografia este realizată de Ileana Zirra, iar designul de sunet, de Iulian Olteanu. „Plasată la începutul anilor ’50, atunci când, în România, liderii intelectuali și spirituali ai românilor umpleau închisorile, pentru a lăsa loc «omului nou», cu lipsa lui de conștiință, povestea evocă personalități marcante ale societății românești din acele timpuri: Vasile Voiculescu, Sandu Tudor, Barbu Slătineanu, Maria Cantacuzino, Petre Țuțea și mulți alții, direct sau indirect. Piesa compune mărturii, fragmente din dosarele CNSAS, laolaltă cu elemente de ficțiune, toate menite să ne ajute să medităm la ce înseamnă pentru om conștiința. Deși perioada este sumbră, deși deznodământul e arareori fericit, piesa are un umor negru redat de mecanismul, probat istoric, al ageamiilor și diletanților care analizează operele minților luminate ale epocii, din dorința de a găsi probe incriminatorii”, a declarat Pr. Prof. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat și cu Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, iar la Focșani, cu susținerea Protoieriei Focșani I și a parohiilor din subordinea acesteia.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Interviu

GALERIE FOTO: Interviu cu deputata Rodica Boboc. „Am un mentor deosebit, în persoana domnului preşedinte Marian Oprişan“
Rodica Boboc este o doamnă prin definiţie. Elegantă, inteligentă, ambiţioasă, sensibilă, perseverentă şi cerebrală. Prenumele Rodica poate că nu a fost ales întâmplător, pentru că el semnifică „autoritate, ambiţie şi cu aptitudinea de a acumula o anumită cantitate de putere, fiind activă şi foarte capabilă să îşi asume responsabilitatea.

POZA ZILEI

Mama, vine Moșu’ sau Iepurașu’?

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost