Spectacol de teatru gratuit cu actorii de la Protha, la Ateneu
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Spectacol de teatru gratuit cu actorii de la Protha, la Ateneu
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Iubitorii de teatru din Focșani sunt așteptați astăzi (sâmbătă) la piesa „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, prezentată de actorii trupei de teatru „Protha“ pe scena Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia”. Spectacolul va începe de la ora 17.00, iar accesul este liber.
Protha este o trupă de teatru formată din elevi care au obținut „Marele Premiu” cu piesa „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” la prestigiosul Festival Internațional de Teatru pentru Tineret „Gr. V. Birlic” de la Fălticeni, dar și Premiul I la Festivalul „Mangalia Art”. „Spectacolul a fost selectat să participe la «Eclairs de Scène- Festival International de Théâtre», care va avea loc în perioada 29.05 - 04.06.2017 în Toulouse, Franța. Poate că nu este lipsit de importanță faptul că piesa adaptată după Mark Haddon va fi jucată la Toulouse în limba română căci, așa cum zice regizorul Cătălin Sfîrloagă - fondatorul trupei de teatru - «O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții» este un spectacol despre încredere și dragoste, despre provocări și reușite“, se arată într-un comunicat al Direcției pentru Cultură.
Evenimentul se derulează sub genericul „Teatru în albastru”, un proiect menit să conștientizeze gravitatea autismului și este oferit de către grupul de companii Premium Porc Group, fiind organizat de către Direcția pentru Cultură Vrancea pe scena Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia” Focșani.
Piesa „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” este adaptată după romanul lui Mark Haddon și este povestea lui Christopher, un băiat special de 15 ani cu sindromul Asperger. Christopher nu gândește, el calculează. Misterul uciderii lui Wellington, câinele vecinei sale, reprezintă impulsul de care el are nevoie pentru a-și face curaj să poată face diferite activități ieșite din comun pentru el: de la vorbitul cu vecinii până la plecarea sa la Londra de unul singur. Povestea se complică atunci când tatăl băiatului îi interzice să mai cerceteze și îi ia cartea cu toate notițele și informațiile culese de la vecini. Căutându-și cartea, Christopher dă peste un teanc de scrisori de la cineva neașteptat. Asta, dar și descoperirea ucigașului lui Wellington îl forțează pe Christopher să plece la Londra pe ascuns. Romanul lui Mark Haddon este o poveste universală în care te regăsești indiferent de vârstă.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL


13
45
42
14
48
41

Extragerea noroc:  8937894

Harta Focsani
   

Interviu

VIDEO și GALERIE FOTO: ”Asta sunt eu, sunt cea mai tare, sunt pentru locul I!”. Reportaj-interviu cu o viitoare campioană
Sunt punctate foarte bine feminitatea, forma musculaturii, cât de bine este definită, starea de sănătate, atitudinea, pozatul si prezența. Adică, prezentarea, lumina din ochi, zâmbetul.

POZA ZILEI

Prieteni pentru totdeauna

SECVENTA ZILEI

Rută ocolitoare la accident

SONDAJ DE OPINIE

Social

Ce înseamnă primăvara pentru dumneavoastră?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost