Spărgător de locuinţe, plasat în arest la domiciliu după o lună petrecută după gratii
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Spărgător de locuinţe, plasat în arest la domiciliu după o lună petrecută după gratii
Spărgător de locuinţe, plasat în arest la domiciliu după o lună petrecută după gratii
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Un tânăr din comuna Răstoaca, bănuit că a făcut parte dintr-o bandă de hoţi, care a spart casă după casă, a scăpat de arestul preventiv. Asta pentru că judecătorii de la Tribunalul Vrancea i-au admis contestaţia formulată împotriva deciziei magistraţilor de la Judecătoria Focşani de a-l menţine în arest. El se află acum în arest la domiciliu. “Admite contestaţia declarată de contestatorul M(...) V(…) A(...), cercetat pentru infracţiunea de complicitate la infracţiunea de furt calificat (...) şi în consecinţă: Desfiinţează în totalitate încheierea de şedinţă din 26.02.2018 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani (...) şi în rejudecare: Admite cererea formulată de inculpatul M(...) V(...) A(...), de înlocuire a măsurii arestării preventive. (...) înlocuieşte măsura arestării preventive (...) cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Conform art. 222 alin. 1 Cod procedura penală măsura preventiva a arestului la domiciliu se dispune pentru inculpat pe o perioada de 30 zile, începând cu data pronunţării prezentei încheieri, 02.03.2018. Conform art. 221 alin. 2 Cod procedura penala, obligă pe inculpat, ca pe durata arestului la domiciliu, sa respecte următoarele obligaţii: - să nu părăsească imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fata căruia se afla cauza; - să se prezinte în faţa organului de urmărire penala, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de camera preliminara ori a instanţei de judecată ori de cate ori este chemat; - să nu comunice unii cu alţii în nicio modalitate (...). Definitivă”, au hotărât magistraţii de la Tribunal.
Tânărul şi alte patru persoane a fost reţinute şi apoi arestate preventiv la începutul lunii februarie a.c., în urma unei anchete a politiştilor din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Focşani, într-un dosar în care se fac cercetări pentru furt calificat. Anterior reţinerilor, oamenii legii au făcut cinci percheziţii în comunele Răstoaca şi Suraia şi au găsit bunuri ce ar putea proveni din comiterea unor infracţiuni, bunuri care au fost indisponibilizate. Poliţiştii au plecat din imobilele percheziţionate cu mai multe bunuri respectiv bijuterii, ceasuri, parfumuri, scule etc.
Tinerii sunt bănuiţi că, în luna ianuarie a.c., au spart mai multe locuinţe situate pe raza comunei Suraia şi au sustras bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei. O parte din bunurile sustrase ar fi fost vândute, în timp ce altele au fost păstrate de suspecţi pentru uz personal. “(...) Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii ianuarie a.c., cei în cauză ar fi sustras din locuinţe diverse bunuri, pe care ulterior, fie le-ar fi utilizat în interes propriu, fie le-ar fi comercializat către alte persoane. 6 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri. Până în prezent, prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 50.000 lei”, au transmis la momentul respectiv reprezenţii Biroului de Presă al IPJ Vrancea.
Tânărul plasat în arest la domiciliu la finele săptămânii trecute mai este judecat şi în alte dosare, iar în timpul spargerilor de locuinţe, anchetate în acest dosar, el se afla sub control judiciar, măsura care nu l-a împiedicat să comită alte infracțiuni.
Sursele noastre spun că în cazul spargerilor din ianuarie, suspecţii au acoperit în totalitate prejudiciul.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost