Sorina Pintea: Lucrăm acum la lista de medicamente de interes strategic
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Sorina Pintea: Lucrăm acum la lista de medicamente de interes strategic
Sorina Pintea: Lucrăm acum la lista de medicamente de interes strategic
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că se lucrează la lista de medicamente de interes strategic, care va fi realizată după mai multe criterii. "(...) Lucrăm acum la lista de medicamente de interes strategic, mai exact acele medicamente necesare pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei prin stocuri adecvate. Comisiile de specialitate lucrează deja la această listă, care va fi realizată după criterii clare precum: relevanţa patologiei din punct de vedere al sănătăţii publice, prevalenţa patologiei, dovezile privind eficacitatea şi siguranţa clinică, raportul cost-eficienţă şi costul", a spus Pintea la Camera Deputaţilor la dezbaterea moţiunii simple pe sănătate depusă de PNL.
Pintea a precizat că va continua actualizarea listei cu medicamente compensate şi gratuite, astfel încât să se ofere soluţii pacienţilor pentru care nu există metode de tratament satisfăcătoare. "(...) Ce nu se poate achiziţiona pe o procedură normală le vom aduce pe nevoi speciale", a susţinut ministrul. Potrivit ministrului, Guvernul va găsi soluţii pentru ca veniturile personalului din sănătate să fie cel puţin la nivelul lunii februarie 2018. "(...) Stimaţi parlamentari, vă rog să analizaţi cu atenţie legislaţia în vigoare. Nu este ilegal acordarea de stimulente pentru acele categorii de personal ale căror venituri au fost diminuate începând cu luna martie. Legea Sănătăţii, prin articolul 193, prevede această măsură cu acordul coordonatorilor principali de credite, iar ordonanţa de urgenţă 90 interzice acordarea de premii, nu de stimulente", a spus Pintea.
Ea a afirmat că şi-ar dori ca sumele alocate medicinei primare să fie mai consistente, pe măsura importanţei acestui domeniu de asistenţă, însă trebuie să se ţină cont şi de resursele de care România dispune. "Trebuie să eficientizăm cheltuielile în sistem ca să putem dispune de mai multe fonduri, inclusiv pentru a putea creşte finanţarea asistenţei medicale primare", a declarat demnitarul.
Pintea a mai spus că în prezent sunt disponibile pe piaţă cinci tipuri de imunoglobulină. "Spitalele pot comanda produsele necesare de la Unifarm. Este foarte important că producătorii au început să revină pe piaţa românească în urma măsurilor luate de Guvernul României", a arătat Sorina Pintea. Ea a spus că accesul pacienţilor la medicamente compensate şi gratuite în România poate fi comparat cu cel din alte state europene dezvoltate, chiar dacă finanţarea "este mult mai mică". "(...) Pe site-ul MS se află în transparenţă decizională un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede introducerea altor 14 molecule noi, printre care se află şi imunoglobulina cu administrare subcutanată, solicitată de pacienţi pentru modul mai uşor de administrare. Alte cinci molecule aflate pe listă din acest proiecte sunt destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice. Astfel, anul acesta pacienţii oncologici vor avea la dispoziţie opt molecule inovatoare pentru tratamentul unor diverse tipuri de cancer. (...) Pe proiectul de act normativ aflat în transparenţă se regăsesc molecule noi şi pentru tratamentul psoriazisului, boala Gauche, HIV SIDA şi diabet zaharat", a mai declarat ministrul Sănătăţii.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost