Solidaritate pentru o fetiță de 14 ani! Delia Nicoară are nevoie de bani pentru tratamentele de recuperare prin care să-și recapete sănătatea și mersul
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Solidaritate pentru o fetiță de 14 ani! Delia Nicoară are nevoie de bani pentru tratamentele de recuperare prin care să-și recapete sănătatea și mersul
Solidaritate pentru o fetiță de 14 ani! Delia Nicoară are nevoie de bani pentru tratamentele de recuperare prin care să-și recapete sănătatea și mersul
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

O fetiță de 14 ani din urbea noastră este operată astăzi pentru a doua oară la glezna piciorului stâng unde, în urmă cu doi ani, i-a apărut o formațiune tumorală. Ea se află acum în Centrul de traumatologie ortopedică AOU Careggi Firenze din Italia, acest lucru fiind posibil ca urmare a oamenilor generoși și cu suflet mare, care i-au înțeles suferința și i-au donat banii necesari pentru intervenția chirurgicală. Va urma însă o lungă perioadă de recuperare, obligatorie pentru redobândirea sănătății. Iar pentru asta, micuța Delia Nicoară, elevă la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” din Focșani, are mare nevoie de noi. Părinții ei au făcut eforturi imense pentru a face față singuri tuturor costurilor impuse de prima operație, cea de a doua a putut fi plătită cu cei 5000 de euro donați de semenii care au avut mărinimia să-i ajute și care și-au dorit anonimatul, însă acum, pur și simplu, nu mai au de unde să mai facă rost de bani pentru a-i plăti copilei lor tratamentele de recuperare. Cine dorește să ajute această fetiță, poate dona orice sumă de bani în conturile deschise la Raiffesen Bank pe numele mamei, Ciobotaru Florentina Mihaela, astfel: RO95RZBR0000060011078605 (EURO); RO87RZBR0000060010954589 (RON); Cod Swift RZBRROBU; BIC Raiffeisen Bank – RZBR. Puteți, de asemenea, să dați o mână de ajutor cumpărând obiectele licitate pe grupul „Alături de Delia” de pe Facebook.

    Delia Nicoară avea doar 12 ani când o durere nefirească a început s-o chinuie, umbrindu-i veselia copilăriei. Copila simțea tot mai acut durere la mers la glezna stângă, unde i-a apărut și o tumefacție. Dacă inițial părinții au crezut, așa cum ar crede oricine, că acestea s-au produs în urma vreunei lovituri sau a unui pas pus greșit, după câteva luni în care durerea s-a acutizat, aceștia s-au decis să o ducă pe Delia la medic. Nici prin visele cele mai urâte nu le-a trecut, însă, acestor oameni că micuța lor va primi un diagnostic care îi va aduce atâta suferință, și de care ei n-au auzit vreodată: chist osos anevrismal. Adică, o formațiune de natură benignă formată din țesut fibros la nivelul căruia există cavități pline cu sânge. 
Vestea bună a fost că Delia se poate vindeca în urma unei operații. Părinții ei au făcut tot posibilul, și-au cheltuit toare resursele ca fetița să ajungă la cel care era apreciat ca fiind cel mai bun medic specialist, și anume profesorul doctor Burnei. Intervenția chirurgicală a avut loc în data de 5 decembrie 2015. Apoi, încet, încet, durerile au dispărut și cu toții credeau că după atâta suferință, Delia s-a vindecat. Că își va putea trăi copilăria așa cum orice copil ar trebui s-o facă: plină de veselie, bucurie și zbor spre un viitor împlinit și fericit. Dar...

Boala a recidivat

    Dar, în urmă cu două săptămâni, a durere acută a săgetat piciorușul fetiței, o durere cunoscută, pe care micuța n-a vrut și n-a crezut că o va mai simți vreodată. O durere apărută exact în locul operației, care a trimis-o urgent, din nou, la medic. Și tot o radiografie a dezvăluit crunta realitate: boala a recidivat, Delia fiind diagnosticată cu tumoră benignă a osului și cartilajului articular. Și disperarea părinților, la fel. Au căutat cu înfrigurare o clinică în străinătate, unde fetița lor să fie operată cu succes, așa încât boala să nu mai recidiveze. Și au găsit Centrul de traumatologie ortopedică AOU Careggi Firenze din Italia, unde Delia a fost programată pentru intervenția chirurgicală, astăzi. Numai că aceasta costă 5200 de euro, bani pe care părinții ei nu îi aveau.
Fără îndoială că Delia s-a născut sub o stea norocoasă, iar îngerașul ei păzitor i-a adus în ajutor oameni cu suflet mare. Astfel, într-o perioadă record, cu ajutorul prietenilor și a focșănencei Corina Baraghin, care a creat pentru această copilă grupul public pe Facebook „Alături de Delia”, s-a strâns suma necesară. „În viață avem tot, uneori prea mult, alteori, credem noi, prea puțin! Când devii părinte, îți dorești din ce în ce mai puțin pentru tine, îți dorești pentru puii tăi sănătate, fericire și să aibă ei o viață lină, că tu te descurci. Am cunoscut-o pe mama Deliei în campania desfășurată pentru alt îngeraș. Un om care a venit cu tot ce a putut să ajute, un om care alerga pentru copilașii ei, pentru alt copilaș, o mână de om, dar cu un suflet cât universul. Astăzi, are nevoie ca noi să alergăm, astăzi are nevoie de noi toți, pentru îngerașul ei. Delia va intra în operație miercuri (astăzi – n.r.), haideți să îi lipsim măcar de grija banilor”, a transmis focșăneanca Corina Baraghin, cea care a creat grupul „Alături de Delia”.
„Din păcate boala a recidivat într-o formă mai agresivă. Dacă în anul 2015, părinții Deliei au facut față singuri tuturor costurilor, de data aceasta au nevoie de noi. Acum se afla în Italia, Carregi-Firenze, așteptând pline de speranță data când Delia va fi programată la operație. Haideți să ne mobilizăm, să venim într-un număr cât mai mare, alături de Delia și mama ei”, a fost îndemnul Corinei Braghin, care a avut ecou atât de mare în inimile oamenilor, încât suma necesară s-a adunat într-o perioadă incredibil de scurtă.

Delia are nevoie în continuare de bani!

    După această a doua intervenție chirurgicală, pentru Delia va urma o lungă și dificilă perioadă de recuperare. Tratamentele vor fi făcute tot în Italia și vor costa și acestea foarte mult. Părinții copilei efectiv nu mai au resurse financiare, singura speranță fiind tot generozitatea noastră, a tuturor. Punând mână de la mână, îi vom putea dărui, împreună, acestei fetițe, sănătatea. 
Așadar, dacă doriți să donați orice sumă de bani, o puteți face în conturile deschise la Raiffeisen Bank pe numele mamei, Ciobotaru Florentina Mihaela, astfel: RO95RZBR0000060011078605 (EURO); RO87RZBR0000060010954589 (RON); Cod Swift RZBRROBU; BIC Raiffeisen Bank – RZBR.
    Puteți, de asemenea, să dați o mână de ajutor cumpărând obiectele licitate pe grupul „Alături de Delia” de pe Facebook. Astfel, cu un simplu gest de generozitate, veți face posibilă, pentru Delia, minunea vindecării!
 

 

12 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Organizatorii centenarului au incasat 19 milioane de lei, adica 4,5 milioane de Euro. La atata munte de bani nu s-au gasit si 5200 Eur pentru aceasta fetita ? Sau asta e faza preliminara de reclama dupa care vine Oprisan si rezolva cazul ?

  DE piscot, postat pe 09-08-2017, la 00:29

 • @"piscot"; Iubitzel, trebuie sa constat ca dupa ce postacul "orion" te-a adus cu picioarele pe pamant in ceea ce priveste persoana mea si pe cale de consecinta, inainte de a te culca la unu fara ceva, nu-mi mai transmiti mie "bezele-OTRAVITE", constat ca ai inceput sa faci comentarii interesante, asa cum este, in opinia mea si postarea facuta la ora 00;29. Daca nu pot comenta in niciun fel insinuarile tale, in ceea ce-l priveste pe dl. presedinte Marian Oprisan, nu la fel stau lucrurile si in cazul primarului Cristi Misaila. Primarul Cristi Misaila, desi acesta este foarte DARNIC cu datul banilor publici la biserici, in fapt, acesta se dovedeste a fi o persoana fara niciun Dumnezeu. Desi am spus PUBLIC prin intermediul acestei rubrici ca prietenul meu, Bobitza, este un PANACEU pentru o vecina care a fost operata pentru a doua oara de cancer de colon, Domnia Sa DEMONSTREAZA ca este CONVINS ca a fost ales sa faca PROBLEME focsanenilor, NU sa rezolve problemele focsanenilor.

  DE Ulise Grosu, postat pe 09-08-2017, la 07:02

 • Cred ca mai bune s-ar gasi o posibilitate de a dona diferite sume de bani prin SMS. Sunt convins ca foarte multe persoane, impresionate de situatia prin care trece aceasta fetita, ar face donatii prin SMS de la 2-10 euro. Este si mai usor si mai simplu.

  DE SANDU, postat pe 09-08-2017, la 12:48

 • Stimata redactie, va rog sa renuntati la prostia asta cu dezactivarea copy - paste pe site. Am incercat sa ii donez fetitei niste bani si va rog sa ma credeti ca e ingrozitor sa stai sa iei litera cu litera, cifra cu cifra de la cont. Sa nu stii sigur da e zero sau litera O. Sa iei din nou la verificat litera cu litera si cifra cu cifra ca sa te asiguri ca e corect. Cand mult mai simp e sa dai un copy apoi un paste si ai rezolvat. Va recomand sa donati si dvs. niste bani si sa faci ca noi ca sa vedeti cat e de descuranjata aceasta chestie stupida. Nu va mai temeti ca cineva va "fura informatia". Din moment ce e publica pe site, va asumati chestia asta pentru ca oricum se poate copia. Se dezactiveaza javascript din browser, se copiaza codul sursa al paginii si nu numai. Sunt multe metode si se gasesc usor pe google. Cine vrea sa va copieze va copiaza.

  DE activati copy paste pe site, postat pe 09-08-2017, la 13:25

 • @"orion";-Stimabile,de cand am inceput lupta mea cu"Sistemul din Provincia Europeana Vrancea",sub numele de cod"RUPERE de UTERE",in urma cu 11 ani,am tot spus despre colaborarea COMPLEMENTARA cu prietenul meu,Magarul Troian de Tara Vrancei".Despre prietenul meu,"Magarul Troian de Tara Vrancei",am spus ca"este foarte SIMTITOR"si cand sesizeaza ca cu membru sau acolit al"Sistemului din Provincia Europeana Vrancea"a intrat cu masina in"PANA PROSTULUI",imediat il la ia la SHTANGA si pana nu-l scoate din"NECAZ"nu se lasa.In ultimul timp au aparut postacii"Romania lui Dorel"si"ULISE!!!"care atunci cand i-au luat la SHTANGA pe postacii,"piscot","JEAN STAMESCU","lucian"si"kkk"le-a produs o SERIE de"ORGASME MULTIPLE"si pe cale de consecinta,postacii in cauza si-au inghiti si limba si degetele. Si eu as fi vrut sa le produc o astfel de senzatie d-nei senator Sorina Placinta si d-lui deputat Razvan Mustea, dar cei doi oameni politici mioritici de Tara Vrancei au DEMNOSTRAT ca nu au DEMNITATE si nu au vrut sa-mi raspunda la provocarea de a dezbate PROBLEMELE tehnico-economice de interes public pe care le avem in DIVERGENTA..Am postat pe blogul despre care postacul"piscot-cameleon"a pretins ca pentru el ari fi "ORGASMIC"(ulisegrosu.blogspt.com),"eseul""SENTIMENT DE MIL? FA?? DE CONDUCEREA PRIM?RIEI FOC?ANI CARE A CONSIDERAT C? FOLOSIND METODELE GENERALULUI NICOLSCHI DIN ANII "50 PENTRU A-L RIDICA PE PRIETENUL MEU, BOBI??, DIN PROPRIA LOCUIN??, M? VA INTIMIDA",iar la aneza 2 este adresa nr.5748/25.07.2017,a Directiei de Dezvolate-Primaria Focsani,urmare careia pentru prima data in 27 de ani de lupta cu"burghezia proletara"-postdecembrista a avut INSOMNII..Eu sunt SETAT sa uit instantaneu discutiile particulare sau pe cele telefonice pe care PRINCIPIAL,nu le inregistrez,asa cum le-au inregistrat primarul Cristi Misaila sau Liviu Pogorevici,dupa care a ajuns in presa gluma cu-"Mai Cristi"-.Videoclipul cu"Mai Cristi"avea personaj principal un catzel, care nu era un CATZEL PASNIC precumrietenul meu,Bobitza,pe care colaboratorii cei mai apropiati ai primarului Cristi Misaila,HINGHERII,l-au FURAT de pe un DOMENIU PRIVAT. Despre numirea numitului Aurel Selaru in functia de inspector general adjunct la ISJ.Vrancea se fac multe GLUME,dar in opinia mea LASITATEA si LIPSA de DEMNITATE a PROFESORIMII mioritice de Tara Vrancei isi MERITA un astfel de sef,iar aceasta NUMIRE, probabil POLITICA, este in ton cu CIRCUL din Parlament,unde se voteaza prin telefon de pe plaja.

  DE Ulise Grosu, postat pe 09-08-2017, la 13:59

 • Daca avea cineva impresia de la Monitorul ca nu se poate copia text, uitati aici o mostra - deci se poate Copy Paste fara nicio problema, eu am luat de exemplu din formatul pentru printare "O feti?? de 14 ani din urbea noastr? este operat? ast?zi pentru a doua oar? la glezna piciorului stâng unde, în urm? cu doi ani, i-a ap?rut o forma?iune tumoral?. Ea se afl? acum în Centrul de traumatologie ortopedic? AOU Careggi Firenze din Italia, acest lucru fiind posibil ca urmare a oamenilor genero?i ?i cu suflet mare, care i-au în?eles suferin?a ?i i-au donat banii necesari pentru interven?ia chirurgical?. Va urma îns? o lung? perioad? de recuperare, obligatorie pentru redobândirea s?n?t??ii. Iar pentru asta, micu?a Delia Nicoar?, elev? la ?coala Gimnazial? „Anghel Saligny” din Foc?ani, are mare nevoie de noi. P?rin?ii ei au f?cut eforturi imense pentru a face fa?? singuri tuturor costurilor impuse de prima opera?ie, cea de a doua a putut fi pl?tit? cu cei 5000 de euro dona?i de semenii care au avut m?rinimia s?-i ajute ?i care ?i-au dorit anonimatul, îns? acum, pur ?i simplu, nu mai au de unde s? mai fac? rost de bani pentru a-i pl?ti copilei lor tratamentele de recuperare. Cine dore?te s? ajute aceast? feti??, poate dona orice sum? de bani în conturile deschise la Raiffe"

  DE piscot, postat pe 09-08-2017, la 14:49

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Local

Primăria Focșani a plătit datoriile de 4 MILIARDE lei vechi ale locatarilor din blocul G2, altfel conturile municipalității ar fi fost blocate; acești bani TREBUIE recuperați
    Stimați focșăneni, vă aduc la cunoștință faptul că 57 de familii, care locuiesc fără forme legale în blocul G2 au ajuns să aibă în momentul de față datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost