SMURD Panciu și Vidra, șase ani de la înființare
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
SMURD Panciu și Vidra, șase ani de la înființare
SMURD Panciu și Vidra, șase ani de la înființare
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Ziua de 6 aprilie 2012 reprezintă o zi deosebit de importantă în istoria Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului  Vrancea, prin prisma faptului că Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) a fost operaționalizat la Stațiile de Pompieri Vidra și Panciu, acoperind astfel toate raioanele de intervenţie existente ale inspectoratului, populaţia de la nivelul întregului judeţ beneficiind de promptitudinea şi profesionalismul paramedicilor. Datorită înfiinţării punctelor S.M.U.R.D. în cadrul Staţiilor de Pompieri Panciu şi Vidra, s-a înregistrat o scădere a timpului de răspuns la solicitări, o creştere a capacităţii de intervenţie şi a calităţii serviciilor medicale oferite cetăţenilor.
Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare acţionează pentru permiterea accesului, degajarea victimelor în cele mai bune condiţii şi cât mai rapid posibil, fără a agrava leziunile existente, concomitent cu acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în timp util, în cazul incendiilor, accidentelor şi altor situaţii de urgenţă în care funcţiile vitale ale persoanelor afectate sunt, sau se presupune a fi, în pericol iminent.
În prezent, la nivelul celor 2 subunități există un număr de 87 subofițeri – paramedici absolvenți ai cursului de prim ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare, organizat în centrele de pregătire și formare ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Începând cu anul 2015, paramedicii au trecut la un nivel superior de pregătire prin parcurgerea unui curs de extindere a competențelor privind abordul venos periferic și protezarea minim invazivă a căilor aeriene superioare.
    De-a lungul celor 6 ani de funcționare, personalul Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Vidra și Panciu a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 și a intervenit în peste 4000 de misiuni, printre care enumerăm situaţii de urgenţă precum: accidente rutiere, accidente de muncă sau casnice, incendii, explozii, dar şi misiunile de asigurare privind producerea diferitelor situaţii de urgenţă.
    În acest moment, SMURD Vrancea funcționează cu 4 ambulanțe tip B2 - echipaje de prim ajutor calificat și o autospecială pentru transport personal și victime multiple. Aniversarea a şase ani de S.M.U.R.D. la Panciu şi Vidra constituie un prilej pentru a ne manifesta admiraţia şi preţuirea pentru determinarea şi abnegaţia de care au dat dovadă permanent paramedicii vrânceni în lupta continuă pentru a proteja viaţa şi sănătatea semenilor.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost