Slujire arhierească în Parohia vrânceană Homocea I
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Slujire arhierească în Parohia vrânceană Homocea I
Slujire arhierească în Parohia vrânceană Homocea I
Voteaza :

Articolul a primit 7 voturi

    Credincioșii Parohiei Homocea I, județul Vrancea, au participat, duminică, 18 februarie 2018, la Sfânta Liturghie arhierească. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate. După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat casa praznicală din vecinătatea lăcașului de cult. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile la strană. În soborul preoților și diaconilor slujitori s-au aflat: Pr. Vasile Dabija – protoiereu al Protopopiatului Panciu, Pr. Mihai Grădinaru – secretar în cadrul aceluiași protopopiat, Protos. Isidor Iacob – Mănăstirea Sihastru, Pr. Gheorghe Mușat – Parohia Homocea I, și Pr. Gheorghe Miron – Parohia Homocea II.
    Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care a explicat fragmentul din Predica de pe Munte a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, rânduit a se citi în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (cf. Matei 6, 14-21).„Înainte de a începe Sfântul și Marele Post al Paștilor, care presupune, pe lângă postire, mai multă rugăciune și săvârșirea faptelor bune, Mântuitorul Hristos, prin porunca iertării, ne îndeamnă să reflectăm la viața noastră și la ceea ce am făcut până în momentul de față, să avem curajul să ne adresăm semenilor noștri pe care i-am supărat și să găsim în adâncul sufletului puterea de a cere iertare. Cea mai mare bucurie pe care o poate simți omul este atunci când are curajul de a spune cu sinceritate: «Iartă-mă, te rog!». Acum, când pornim cu toții în călătoria duhovnicească spre întâlnirea cu Hristos Cel răstignit și înviat, este bine să fim împăcați în sufletul nostru”, a îndemnat ierarhul, în ziua lăsatului secului pentru Postul Sfintelor Paști.
    În semn de apreciere pentru activitatea sa pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, părintele Gheorghe Mușat a primit rangul onorific de iconom stavrofor. Lăcașul de rugăciune al Parohiei Homocea I a fost ridicat în perioada 1903-1915, pe locul altei biserici de lemn, la inițiativa preotului Frunză Stratulat. În urma cutremurelor din anii 1940 și 1977, sfântul lăcaș a suferit grave avarii, necesitând reparații capitale. Prin strădania actualului paroh, s-au realizat lucrări de consolidare a zidurilor bisericii și de înlocuire a acoperișului. Totodată, au fost construite o nouă clopotniță și o casă de prăznuire.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost