Singurătatea crește riscul de mortalitate ca urmare a unui infarct (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Singurătatea crește riscul de mortalitate ca urmare a unui infarct (studiu)
Singurătatea crește riscul de mortalitate ca urmare a unui infarct (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

A trăi singur şi izolat de lume creşte riscul de mortalitate ca urmare a unui infarct sau accident vascular cerebral (AVC), potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie - ţară în care a fost numit recent "un ministru al Singurătăţii", relatează marţi AFP. Studiul a avut în vedere 479.000 de persoane chestionate pentru a afla dacă se simt "izolate social" (câte persoane frecventează şi cât de des ies în societate) şi dacă se simt singure. "Izolarea socială şi sentimentul de singurătate este asociat unui risc mai ridicat de infarct grav miocardic, sau de accident vascular cerebral", notează cercetători finlandezi în revista medicală Heart. "Izolarea socială pare să fie un factor de risc de mortalitate independent ca urmare a unui infarct sau a unui AVC", au precizat ei. Studiul a încercat să izoleze acest factor de celelalte riscuri. Şi s-a dovedit că, într-adevăr, singurătatea este similară altor riscuri ce afectează inima, precum un mod de viaţă nesănătos (tabagism, alimentaţie dezechilibrată, lipsă de exerciţiu fizic), o sănătate mentală deficitară şi sărăcie.
Se poate spune că singurătatea creşte riscul de mortalitate în proporţie 32% în urma unui infarct sau AVC. Premierul britanic, Theresa May, a numit în ianuarie un ministru al Singurătăţii, în condiţiile în care unul din zece britanici suferă de izolare socială.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost