Sindicatul Național al Agenților de Poliție solicită MAI să schimbe Statutul Polițistului
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Sindicatul Național al Agenților de Poliție solicită MAI să schimbe Statutul Polițistului
Sindicatul Național al Agenților de Poliție solicită MAI să schimbe Statutul Polițistului
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Sindicatul Național al Agenților de Poliție solicită ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, să promoveze pachetul de legi pentru întărirea autorității polițistului, precum și schimbarea Statutului Polițistului.
Potrivit unui comunicat al SNAP, remis marți AGERPRES, polițiștii reclamă faptul că sunt nevoiți să patruleze singuri și să lucreze în condiții improprii. "Nenorocirile parcă se țin lanț de capul polițiștilor și ne arată zi de zi toate slăbiciunile sistemului. Aproape că nu este zi să nu auzim cum un polițist aflat în mijlocul unei situații a fost la un pas să-și piardă viața, nemaivorbind de tragediile în care colegi de-ai noștri au pierit din cauza unor carențe din sistemul MAI, pe care noi le reclamăm de ani de zile și nimeni nu le ia în seamă. După ultrajul de la Tulcea, sabia unui interlop l-a trimis pe polițistul Dan Ciprian Sfichi în lupta cu moartea, colegul nostru, lucrător la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Suceava, a ajuns în comă la spital, după ce a fost tăiat în timpul unei percheziții. Ne întrebăm legitim, când oare se hotărăște MAI să promoveze pachetul de legi pentru întărirea autorității Polițistului? Ne punem tot timpul întrebarea, câți polițiști trebuie să mai moară ca MAI să schimbe Statutul Polițistului? Și va aloca bani pentru cele 3.869 de funcții aprobate prin memorandum? Cât timp vor mai fi nevoiți polițiștii să patruleze de unul singur? Iar șefii, sub presiuni exercitate asupra lor, să-i forțeze pe aceștia să lucreze în condiții absolut improprii, improvizând tot felul de artificii, spre liniștea unora care se preocupă doar de funcțiile lor?", se spune în comunicat.
De asemenea, Sindicatul Național al Agenților de Poliție atrage atenția că în cazul în care nu se va urgenta dimensionarea personalului la parametrii optimi și dacă "nu se va trece de urgență la punerea în practică a tuturor măsurilor pe care noi vi le-am cerut și care probabil zac prin vreo mapă rătăcită" polițiștii "se vor transforma în ținte pentru infractorii care au ajuns să cunoască și să speculeze vulnerabilitatea sistemului".


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost