Simpozion dedicat inginerului constructor Panaite C. Mazilu, la Odobești
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Simpozion dedicat inginerului constructor Panaite C. Mazilu, la Odobești
Simpozion dedicat inginerului constructor Panaite C. Mazilu, la Odobești
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Casa de Cultură „Constantin C. Giurescu” din Odobești organizează duminică, 21 mai 2017, începând cu orele 13.00, un simpozion dedicat inginerului constructor Panaite C. Mazilu (1915-2015), fondator de școală în domeniul construcțiilor și structurilor de rezistență. Din 1940 și până în ultimii ani de viață a făcut parte dintre constructorii care au clădit, la propriu, România pe care o vedem astăzi. De la Casa Scânteii și Aerogara București-Băneasa, la imobile de gări, teatre, hangare pentru avioane și Podul de la Giurgeni-Vadul Oii, clădirile simbol ale României din a doua parte a veacului XX poartă semnătura inginerului constructor Panaite C. Mazilu. Pentru profesionalismul său a fost consultat și la 95 de ani de echipa care a realizat proiectul Catedralei Mânturii Neamului. La acestea se adaugă salba de clădiri de patrimoniu consolidate după seisme în marile orașe ale țării, printre care amintim catedralele din Galați și Iași, dar și Teatrul „Maior Gh. Pastia” din Focșani. În același timp a fost profesor universitar și teoretician, publicând studii care au devenit repere în bibliografia de specialitate. În martie 2015 a fost omagiat la Academia Română cu ocazia împlinirii centenarului.
    Născut într-o familie de podgoreni și preoți, a primit la botez numele bunicului său, preotul Panaite Mazilu, unul dintre slujitorii Bisericii care a luptat cu penelul în presa râmniceană pentru drepturile muncitorilor și țăranilor. După 1989 a susținut construcția bisericii din satul natal, motiv pentru care, duminică la ora 12.00 va fi dezvelită o efigie la intrarea în curtea Bisericii și numele său va fi atribuit, oficial, Școlii din Pitulușa.
    La simpozionul de la Odobești vor susține prelegeri Prof. Ing. Dr. Dan Crețu, de la Universitatea Tehnică de Construcții București, Ing. Dr. Mircea Mironescu, membru fondator AICR și AICPS, Ing. Alexandru Nicola, Ing Anca Biță și Pr. Gabriel Macovei. Manifestarea este realizată în parteneriat cu Parohia ”Sf. Dimitrie” din Broșteni și face parte din proiectul „Personalități academice vrâncene”, inițiat de Asociația „Simion Mehedinți” pentru a cinsti anul aniversar 2018. Simpozionul se va desfășura la Sala de lectură „Dumitru Pricop” a Bibliotecii Publice, din strada Libertății nr. 124.  


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL38
49
10
1
46
22

Extragerea noroc:  7741593

Harta Focsani
   

Social

Povestea lui Mihăiță, un copil necăjit! SĂ DĂRUIM DIN NOU, DE CRĂCIUN!
Despre Mihăiță mi-a povestit o doamnă cu suflet bun din Panciu. S-a întâmplat așa: stătea la rând într-un magazin din oraș când în spatele ei, un băiețel s-a prăbușit la pământ într-o criză de epilepsie, a crezut ea.

POZA ZILEI

Iarna a venit în zona de munte a Vrancei

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost