Sfaturi pentru alegerea celei mai potrivite saltele pentru tine
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Sfaturi pentru alegerea celei mai potrivite saltele pentru tine
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

În ziua de azi, oferta de saltele pe piață este extrem de amplă și nu întotdeauna ne este foarte clar ce anume vrem să cumpărăm. De aceea, dacă te gândești la cumpărarea unei noi saltele, sfaturile de mai jos te-ar putea ajuta.

În primul rând, decizia de a cumpăra o saltea anume depinde de mai mulți factori, precum greutatea, postura în timpul somnul, temperatura etc. Un somn bun și odihnitor e foarte important și îți poate îmbunătăți mult calitatea vieții, așa că alegerea unei saltele este un lucru foarte serios.

Saltelele pot fi de multe feluri, din diverse materiale: din spumă, cu arcuri, cu latex, cu plasă de arcuri, ortopedică, cu memorie etc. În funcție de material, saltelele au și grade diferite de fermitate. Prețurile sunt și ele foarte diferite, de la puțin peste 100 de lei la câteva zeci de mii de lei. În asemenea condiții, e de înțeles că o decizie e greu de luat.

Alegerea unei saltele depinde de poziția în care dormi:

- dacă dormi pe spate, trebuie să îți alegi o saltea cât mai fermă.
- dacă dormi pe o parte, e recomandabil să alegi o saltea mai moale, pentru ca umărul și brațul să se poată ”cufunda” în saltea, până la găsirea unei poziții convenabile.

Alegerea unei saltele depinde de cât de mult cântărești:


- dacă ai o greutate peste medie, ai nevoie de o saltea cât mai fermă, care să îți poată susține greutatea și în care să nu te afunzi prea mult.
- persoanele cu greutate medie sau sub medie au nevoie de saltele mai flexibile, care să se adapteze mai ușor la distribuirea greutății.

Alegerea unei saltele depinde de cât de agitat dormi:


- dacă obișnuiești să te miști mult în somn, ai nevoie de o saltea dintr-un material mai dur, care să-ți permită să te răsucești fără efort. Într-o saltea mai moale, te vei afunda mult prea mult și îți va fi incomod.

Alegerea unei saltele depinde și de cât de mult transpiri în somn:


- dacă transpiri abundent noaptea sau ești foarte ”rău de căldură”, saltele cu arcuri individuale sau cu plasă de arcuri, pentru că se aerisesc mai ușor și sunt mai răcoroase.
- dacă ești ”rău de frig”, modelele cu spumă ar fi mai indicate pentru tine, pentru că păstrează mai bine căldura.

Alegerea unei saltele depinde și de eventualele tale alergii:

- dacă ești alergic la praf sau astmatic e recomandabil să alegi o saltea de spumă sau cu latex (asta, desigur, dacă nu ești alergic și la latex), cu o învelitoare detașabilă, ușor de spălat. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Interviu

GALERIE FOTO: Interviu cu Lenormanda Florențiu, jurnalista fără vârstă care a intervievat personalități ale României, de la Stela Popescu la Gheorghe Dinică
Timp de mai multe zile, mai mulți colegi de redacție, dar și cunoscuți m-au întrebat când voi scrie interviul cu Lenormanda Florențiu. În curând, în curând... Și m-am apucat de scris! Numai că în timp ce tastam la calculator, mi-am dat seama că este greu să scrii despre un coleg de breaslă... 

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost