Sfânta Liturghie și Te Deum pentru făuritorii Unirii Principatelor Române, la Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Sfânta Liturghie și Te Deum pentru făuritorii Unirii Principatelor Române, la Focșani
Sfânta Liturghie și Te Deum pentru făuritorii Unirii Principatelor Române, la Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Miercuri, 24 ianuarie 2018, la Focșani, a fost sărbătorită cu rugăciune împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Un sobor de slujitori, condus de Pr. Eduard-Daniel Bran – protoiereu al Protopiatului Focșani I, a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum, în biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piața Unirii. În cadrul slujbelor, au fost pomeniți făuritorii acestui act fundamental din istoria poporului român. Din soborul de preoți și diaconi au făcut parte: Pr. Oscar Frunză – protoiereu al Protopopiatului Focșani II, Pr. Daniel Alban – secretarul Protopopiatului Focșani I, Pr. Ioan Dragu – Parohia „Sfântul Nicolae” – Stroe din Focșani, Pr. Sorin Panaitescu – Parohia Cotești, și Arhid. Adrian Papuc – secretarul Protopopiatului Focșani II. Cu această ocazie, părintele Oscar Frunză a rostit un cuvânt despre însemnătatea zilei de 24 ianuarie 1859, arătând că istoria este și darul Dumnezeu, dar și rezultatul misiunii și responsabilității oamenilor. La final, toți cei prezenți în lăcașul de cult, clerici și credincioși, au cântat în cor „Hora Unirii”. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost