Seminar și atelier de lucru cu prilejul lunii promovării economiei sociale
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Seminar și atelier de lucru cu prilejul lunii promovării economiei sociale
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea organizează, în perioada 17-25 mai 2017, o serie de acțiuni cu scopul mediatizării prevederilor legale referitoare la rolul intreprinderilor sociale, al intreprinderilor sociale de inserție și la importanța cooperarii dintre agențiile pentru ocuparea forței de muncă, autoritățile locale și actorii locali cu responsabilități în domeniul economiei sociale. Prin aceste acțiuni, AJOFM Vrancea marchează luna promovării economiei sociale. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, în această perioadă se va desfășura un seminar la care vor participa actori locali cu responsabilități în domeniul economiei sociale. În cadrul  seminarului vor fi abordate teme precum: „Economia socială -  instrument flexibil și durabil pentru dezvoltarea comunității și crearea de locuri de muncă pentru persoanele defavorizate”; „Impactul/ importanța sincronizării intervențiilor actorilor locali, cu responsabilități în domeniul economiei sociale”.
    De asemenea, AJOFM Vrancea va desfășura și un atelier de lucru cu tema: „Antreprenorul social  – posibilitate de dezvoltare și activare pe piața muncii”. La actiune vor participa persoane care apartin unor grupuri vulnerabile şi care vor să producă o schimbare în vederea creșterii capacității de inserție pe piața muncii.
„Conform Legii 219/2015 privind economia socială, luna mai a fiecărui an este dedicată organizării diferitelor evenimente sau acţiuni de mediatizare a acestui domeniu, având ca scop dezvoltarea locală şi cetăţenia activă, cooperarea şi solidaritatea socială. Luna mai este denumită și luna promovării economiei sociale. Economia socială reprezintă ansamblul activităților organizate independent de sectorul public, al căror scop este să serveasca interesul general, interesele unei colectivități și/sau interesele personale nepatrimoniale, prin creșterea gradului de ocupare a persoanelor aparținând grupului vulnerabil și/sau producerea de bunuri, prestarea de servicii și/sau execuția de lucrări. Aceasta are drept obiective  consolidarea coeziunii economice şi sociale, ocuparea forţei de muncă si dezvoltarea serviciilor sociale”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
Potrivit comunicatului, îndeplinirea obiectivelor se realizează prin activităţi de interes general, precum: producerea de bunuri, prestarea de servicii şi/sau execuţia de lucrări care contribuie la bunăstarea comunităţii sau a membrilor acesteia;
promovarea unor activităţi care pot genera sau asigura locuri de muncă pentru încadrarea persoanelor aparţinând grupului vulnerabil; dezvoltarea unor programe de formare profesională dedicate persoanelor din grupul vulnerabil; dezvoltarea serviciilor sociale pentru creşterea capacităţii de inserţie pe piaţa muncii a persoanelor din grupul vulnerabil.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost