Șeful IPJ Vrancea participă la „Noaptea Muzeelor pe bicicletă”
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Șeful IPJ Vrancea participă la „Noaptea Muzeelor pe bicicletă”
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

„Noaptea Muzeelor pe bicicletă” și o expoziție dedicată centenarului Primului Război Mondial sunt evenimentele pregătite de instituțiile vrâncene de cultură pentru seara zilei de sâmbătă, 20 mai. Evenimentele vor debuta, la ora 18, la Muzeul de Istorie – Casa Alaci – de pe Bulevardul Gării. Muzeul Vrancei a pregătit trei săli cu fotografii și obiecte de patrimoniu dedicate centenarului, care vor putea fi vizionate în această noapte. Ulterior, aproximativ 30 de cicliști vor pedala, sâmbătă seara, spre Casa Memorială „Al. Vlahuță” în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor pe bicicletă”. Printre bicicliști se va afla și șeful IPJ Vrancea, comisarul șef Remus Nica. Evenimentul este organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, în colaborare cu Muzeul Vrancei și Asociația ”VeloPower”. Traseul bicicliștilor va trece prin Cîmpineanca, Cîrligele, Cotești, prin mai multe zone viticole și pe drumuri județene/comunale. „Monumentul Istoric a fost amenajat ca și Casa Memorială ”Alexandru Vlahuță” în anul 1958 cu prilejul sărbătoririi centenarului nașterii scriitorului, interiorul casei memoriale fiind reconstituit cu ajutorul obiectelor personale și manuscriselor care redau atmosfera de lucru a scriitorului. Casa Memorială ”Alexandru Vlahuță” va fi vizitată gratuit, iar custodele monumentului, doamna Valentina Porumb - va face o prezentare a biografiei scriitorului și din perspectiva implicaţiilor şi repercusiunilor pe care Marele Război le-a avut asupra destinului acestuia. Se estimează că participanții se vor întoarce la Focșani în jurul orei 22.00-22.30. Toți participanții vor fi dotați cu echipament de protecție (cască), echipament reflectorizant, lumini și baterii noi“, se arată într-un comunicat al Direcției pentru Cultură.
    Informații suplimentare despre derularea evenimentului pot fi obținute pe pagina de facebook dedicată evenimentului. Reamintim că, de anul trecut. Direcția pentru Cultură Vrancea a aderat la acest eveniment, invitând pasionații de velo-turism să descopere pe bicicletă monumentele istorice din Județul Vrancea în care au fost înființate, de-a lungul timpului, muzee. Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual.


 

 

8 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Uliseeee incaleca pe capra si hai la muzeu.

  DE tot coleg cu Ulise, postat pe 20-05-2017, la 04:46

 • Faptul ca"Printre biciclisti se afla si seful IPJ.Vrancea,comisarul sef Remus Nica",pe mine ma UMPLE de respect.Care este cauza acestui"PREAPLIN de RESPECT"? -Faptul ca asa cum i-am spus si fostului inspector sef al IPJ.Vrancea,dl.Ionel Popescu,in opinia mea,dl.comisar sef Remus Nica ar putea fi a treia persoana,dupa comisarul Gicu Avasiloaei si procurorul Tarlea Florin,care ar putea beneficia de avansare in functie,urmare a incercarii de MUSAMALIZARE a "ingineriei finananciare"de la CUP.Focsani,prin care incepand cu anul 2000,se calculeaza GRESIT pretul la mc de apa si canal. In acest sens,imi permit sa-i recomand PUBLIC,prin intermediul acestei rubrici,d-lui comisar sef Remus Nica, sa-mi citeasca cu ATENTIE,"eseul""ZIUA EUROPEI S?RB?TORIT? LA FOC?ANI SUB AUSPICIILE MAXIMEI "DACA ECONOMIE NU E, NIMIC NU E"",pe care il voi posta azi sau maine pe blogul ulisegrosu.blogspot.com. De asemenea, intrucat, in opinia mea, PARUIALA cu postacul "alfa de 5 stele","orion", s-a TERMINAT, iar urmare a respectivei PARUIELI, care dureaza de peste doi ani, cu postacul nu putem fi altceva decat un bun prieteni, dau si o veste pentru postacii din categoria "OLIGO".Stimati postaci din categoria "OLIGO", desi parerea voastra nu a contat NICIODATA pentru mine, deoarece am trecul la ultima faza a luptei mele cu Sistemul din Provincia Europeana Vrancea, respectiv de la"actiunea de bagat cu mana la crapatura"la"actiunea de bagat la doua ciocane",in curand voi renunta la calitatea de POSTAC.(NOTA:-Sa stii postac "arkan" ca expresiile "a baga cu mana la crapatura"si'a baga la doua ciocane" nu sunt expresii VULGARE,asa cum o persoana care nu are altceva mai bun de oferit, decat "strampii pentru a-i lua eu si postacul "orion" in dintzi",ar putea sa o duca CAPSHORUL.) @"tot coleg cu Ulise";-Iubite postac, "piscot-cameleon",desi i-am propus sefei tale autodeclarate, respectiv d-na senator Sorina Placinta, sa speculeze politic, problemele tehnico-economice de interes public sustinute de mine, Domnia Sa a REFUZAT CATEGORIC. Daca ar fi facut acest lucru, astazi d-na Sorina Placinta ar fi fost un respectabil om politic mioritic de Tara Vrancei, asa.... In ceea ce te priveste, nu mi-ai fost NICIODATA "coleg",asa cum FALS ai pretins prin pseudonimul folosit la ora 04;46, ci un DUSMAN fara niciun Dumnezeu.

  DE Ulise Grosu, postat pe 20-05-2017, la 07:03

 • Ar fi trebuit sa se organizeze in sens invers de la Casa memoriala Al Vlahuta spre Focsani''NOAPTE MINTII PE ROLE''.

  DE varlan, postat pe 20-05-2017, la 08:40

 • Behehehe behehe mi se trage de la medicamente ca inainte faceam urat de tot.

  DE uUlisica grosutzu, postat pe 20-05-2017, la 11:16

 • Ba nenorocitilor il felicit pe Ulise Grosu ca s-a retras di dialogul surzilor cu voi si la 11;57 va dat DECISIVA,adica exact ceea ce meritati pentru toate jignirile voastre la adresa lui.Inca o data felicitari Ulise Grosu cu toate ca nu sunt sigur dupa caracterul dovedit in postarile tale ca acest indemn ar veni tocmai de la tine.Dar oricum este tot ceea ce merita la acest moemnt cei care te faceau betiv,dus cu capul si te trimeteau dupa tratament

  DE SO'LUATI, postat pe 20-05-2017, la 12:48

 • @Spiridon Biserica Ulise, pardon, Spiridoane, ai atat de mult respect in tine incat cred ca trebuiesti vidanjat. Las-o mai moale cu respectul , tu nu ai decat dispret si ura, astea manifestandu-se pe un fond de anxietate.

  DE orion, postat pe 20-05-2017, la 16:09

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost