Secțiune specială dedicată educației juridice pentru tineri pe site-ul Ministerului Justiției

0
378



O secțiune specială dedicată educației juridice pentru tineri a fost creată pe site-ul Ministerului Justiției, just.ro. Noua secțiune include informații referitoare la educația juridică în școli, internship și practica la Ministerul Justiției. Cei interesați pot găsi o arhivă de resurse pentru educație juridică non-formală, informații privind desfășurarea stagiilor de practică în cadrul ministerului, precum și textul protocolului pentru educație juridică în școli.
Protocolul care va sta la baza educației juridice în școli a fost încheiat între Ministerul Justiției, Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerul Public. „Educația juridică în școli va fi adaptată, potrivit prezentului protocol, la realitățile cu care se confruntă elevii zi de zi. Ei își vor cunoaște mai bine drepturile, dar și obligațiile de cetățeni. Conceptul de educație juridică în școli este menit să promoveze statul de drept și democrația în societate, în general, și în rândul tinerelor generații, în special, prin comunicarea de noțiuni de educație juridică adaptate la nivelurile de învățământ primar, secundar și liceal, într-o manieră atractivă care să conțină informații relevante pentru elevi și profesori”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiției.
Sursa citată arată că printre domeniile care vor face obiectul educației juridice în unitățile de învățământ preuniversitar sunt: Constituția României, drepturi, libertăți și îndatoriri fundamentale, aspecte privind procesul legislativ, aspecte cu caracter general privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, elemente de bază ale dreptului civil și penal, formele răspunderii juridice, unele aspecte privind organizații și relații internaționale, elemente de prevenire și combatere a corupției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here