Scriitorul Constantin Virgil Gheorghiu, omagiat la Odobești
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Scriitorul Constantin Virgil Gheorghiu, omagiat la Odobești
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Casa de Cultură din Odobești vă invită, astăzi, cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române, la omagierea scriitorului Constantin Virgil Gheorghiu, de la a cărui naștere s-a împlinit anul trecut, un secol. Element definitoriu, limba este martorul și depozitarul evoluției și civilizației poporului român, în vocabularul limbii române găsindu-se o comoară de cuvinte din graiurile neamurilor cu care în cei două mii de ani am intrat în contact.

Dacă o țară are frontiere, limba nu cunoaște granițe politice sau militare, ci se vorbește peste tot acolo unde trăiesc comunități românești. Din Grecia, Albania sau Valea Timocului în Serbia, până în Ucraina, Ungaria, Republica Moldova și din secolul XX în diaspora din Occident și Statele Unite, peste 30 de milioane pe persoane vorbesc limba română. Pe fondul luptelor românilor de peste Prut pentru recunoașterea și folosirea limbii române în administrație și trecerea la grafia latină la sfârșitul anilor ’80, s-a născut dorința unei zile a limbii române, devenită  lege în 2013, de când pe 31 august sărbătorim Ziua Limbii Române.

În acest an, Casa de Cultură din Odobești a decis să dedice această zi unuia dintre cei mai cunoscuți scriitori români din spațiul francofon. Este vorba despre Constantin Virgil Gheorghiu, a cărui operă, cunoscută și apreciată mai mult în străinătate decât în țară, este cel mai frumos omagiu adus de un scriitor român spiritualității românești, familiei, istoriei și sufletului poporului român. Despre frumusețea limbii române, începuturile și originea acestui tezaur lingvistic național, precum și despre scriitorul Constantin Virgil Gheorghiu, joi, 31 august, de la ora 11.00, la Sala de lectură „Dumitru Pricop” a Bibliotecii Publice din Odobești.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL32
5
4
49
44
12

Extragerea noroc:  3736243

Harta Focsani
   

Actualitatea

Spații pentru agrement și sport, alei ale scriitorilor, supraveghere video și locuri noi de joacă în parcurile Bălcescu și Teatru
Parcurile Nicolae Bălcescu și Teatru vor avea sistem de supraveghere video, locuri noi de joacă, facilități pentru persoanele cu handicap, alei reabilitate, spații pentru agrement și sport.

POZA ZILEI

Vegan :)

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Unde veți petrece vacanța de vară?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost