Școlile NU se închid în Vrancea; în funcție de evoluția vremii, fiecare director va transmite situația la ISJ; serviciu de permanenţă la primării
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Școlile NU se închid în Vrancea; în funcție de evoluția vremii, fiecare director va transmite situația la ISJ; serviciu de permanenţă la primării
Școlile NU se închid în Vrancea; în funcție de evoluția vremii, fiecare director va transmite situația la ISJ; serviciu de permanenţă la primării
Voteaza :

Articolul a primit 8 voturi

    Școlile nu se închid în Vrancea. Este decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), întrunit duminică, în ședință extraordinară. Dacă circumstanțele o vor impune, punctual, într-o anumită localitate, unitățile de învățământ ar putea fi închise, așa că luni dimineață, la ora 7, fiecare director va transmite situația la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ). „În cadrul acestei ședințe inspectorul școlar general al ISJ Vrancea a afirmat că, în opinia sa, nu se impune suspendarea cursurilor în școlile vrâncene, această decizie urmând a fi luată local, de către directorii de școli, dacă situația o impune. De asemenea, directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Focșani a dat asigurări că echipele Electrica sunt pregătite pentru a interveni“, se precizează pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Vrancea.
   
INFORMARE DE PRESĂ
    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis (...), o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 26 februarie, ora 03.00 – 01 martie, ora 10.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil. Astfel, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -2 grade, iar rafalele de vânt vor accentua senzația de frig.
    În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea ce a avut loc duminică, 25 februarie a.c., ora 14.00, avertizarea a fost adusă la cunoştinţa membrilor şi transmisă tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului. Pentru a putea lua măsurile preventive, în scopul limitării efectelor negative şi a avertizării operative a populaţiei în eventualitatea apariţiei unor situaţii de urgenţă, s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la sediul primăriilor.
    Totodată, începând cu 25 februarie a.c., ora 20.00, se va activa grupa operativă a I.S.U. Vrancea, iar din data de 26.02.2018, ora 03.00, se va activa Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervențiilor (C.J.C.C.I.) și se va avea în vedere monitorizarea permanentă şi cu maximă atenţie a situaţiei existente, pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie, cât şi verificarea şi asigurarea stării de funcţionalitate a sistemelor de avertizare şi alarmare. De asemenea, s-au dispus măsurile necesare pentru monitorizarea și transportul din timp a persoanelor cu nevoie de dializă și a gravidelor în ultimul trimestru de sarcină. În cadrul aceleiași ședințe s-a decis că nu este necesară suspendarea cursurilor  în toate unitățile de învățământ din județ, ci doar punctual, acolo unde situația o impune.
    Având în vedere prognoza meteo pentru perioada imediat următoare, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a solicitat primarilor, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, să dispună pregătirea spațiilor de cazare necesare eventualelor persoane surprinse de vremea nefavorabilă și blocate pe raza unității administrativ teritoriale și luarea tuturor măsurilor necesare ce se impun pentru prevenirea tuturor situaţiilor de urgenţă ce s-ar putea manifesta, şi, în special, pentru apărarea vieţii oamenilor. 
    La nivelul județului Vrancea sunt pregăgătite să intervină, la nevoie, următoarele forțe și mijloace tehnice:
    • 90 pompieri cu 30 de mijloace tehnice din cadrul I.S.U. Vrancea;
    • 230 polițiști cu 160 mijloace tehnice din cadrul I.P.J. Vrancea;
    • 104 jandarmi cu 13 mijloace tehnice din cadrul I.J.J. Vrancea;
    • 42 lucrători cu 42 mijloace tehnice din cadrul S.D.N.
    • 41 lucrători cu 41 mijloace tehnice din cadrul administratorului D.J.
    Totodată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus dislocarea, unei autofreze din cadrul I.S.U. Suceava la I.S.U. Vrancea, în vederea unei intervenții operative, la nevoie, în zona de competență.
    Pentru siguranţa cetăţenilor, reamintim regulile de comportare pe timpul sezonului rece:
    • ascultaţi buletinele şi prognozele meteorologice transmise în mass-media şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă.
    • mâncaţi regulat şi beţi lichide, dar evitaţi excesul de cofeină şi alcool.
    • evitaţi să vă extenuaţi când curăţaţi zăpada depusă. Efortul fizic în condiţii de frig extrem poate cauza un atac de inimă. Înainte de a ieşi afară pentru a face efort fizic, este necesară o încălzire a organismului.
    • fiţi atenţi la semnele de îngheţ. Acestea includ pierderea simţurilor şi culoarea albă a vârfurilor degetelor de la mâini, de la picioare, urechilor şi nasului. Dacă observaţi astfel de simptome, solicitaţi imediat ajutor medical.
    • fiţi atenţi la semnele de hipotermie. Acestea includ frisoane incontrolabile, pierderea memoriei, dezorientare, incoerenţă, exprimare neclară, somnolenţă şi epuizare aparentă. Dacă observaţi astfel de simptome, duceţi victima într-un spaţiu călduros, îndepărtaţi-i hainele umede, încălziţi-i mai întâi partea centrală a corpului şi, dacă victima este conştientă, administraţi-i băuturi calde non-alcoolice. Solicitaţi ajutor medical cât mai urgent posibil.
    • economisiţi combustibilul pentru încălzit, dacă este necesar, menţinând temperatura în casă mai redusă decât în mod normal. Închideţi temporar alimentarea cu căldură în anumite camere.
    • utilizaţi autoturismul şi plecaţi la drum pe perioada de valabilitate a atenţionărilor şi avertizărilor meteorologice numai dacă este absolut necesar, luând următoarele măsuri:
    • informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate, închise sau restricţionate.
    • în autovehicul să ţineţi aparatul de radio pe un post prin intermediul căruia să urmăriţi cu maximă atenţie buletinele meteorologice si recomandările autorităţilor centrale si locale.
    • să porniţi la drum cu rezervorul de combustibil plin.
    • să ţineţi în autoturism pături, apă şi alimente.
    • să vă echipaţi corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarna (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
    • circulaţi doar ziua, niciodată singur şi anunţaţi cunoştinţele despre programul şi ruta dumneavoastră.
    • folosiţi drumuri principale; evitaţi drumurile secundare considerate scurtături.

Dacă rămâneţi blocat sau un viscol vă surprinde în maşină, luaţi următoarele măsuri:
    • trageţi pe dreapta, porniţi luminile de avarie şi agăţaţi o cârpă colorată pe antena radio ori la geam pentru a putea fi observaţi.
    • anunţaţi evenimentul la numărul de urgenţă 112, indicând locul unde aţi rămas blocat şi dacă sunt victime.
    • rămâneţi în autoturism până ce forţele de intervenţie vin să vă salveze.
    • nu părăsiţi autoturismul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi. Atenţie, distanţele sunt distorsionate de zăpada viscolită. O clădire poate părea aproape, dar poate fi prea departe pentru a merge prin nămeţii mari de zăpadă.
    • porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie. Acesta vă va proteja împotriva inhalării monoxidului de carbon. Curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament.
    • mişcaţi-vă pentru a menţine organismul cald, evitând extenuarea.
    • încercaţi să vă menţineţi treaz.
    • consumaţi lichide pentru evitarea deshidratării.
    • aveţi grijă să nu consumaţi bateria autoturismului. Bateria este necesară la menţinerea în funcţiune a luminilor şi radioului. Porniţi lumina din interior pe timp de noapte pentru ca echipele de intervenţie să vă observe.
    • dacă vă asiguraţi că totul este în regulă şi viscolul a încetat, părăsiţi maşina şi continuaţi drumul pe jos.

    Problemele sau situaţiile deosebite generate de fenomenele meteo extreme se vor comunica în timp operativ la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vrancea, telefon 112 sau 0237 611212, aici fiind activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor.

Biroul de comunicare al C.J.S.U. Vrancea 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost