Schimbările climatice vor genera o creștere cu 149% a turbulențelor în timpul zborului până la jumătatea secolului (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Schimbările climatice vor genera o creștere cu 149% a turbulențelor în timpul zborului până la jumătatea secolului (studiu)
Schimbările climatice vor genera o creștere cu 149% a turbulențelor în timpul zborului până la jumătatea secolului (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Schimbările climatice ar putea determina înmulțirea turbulențelor severe în timpul zborului cu avionul și ar putea crește riscul de rănire a pasagerilor în viitor, avertizează un nou studiu citat de Xinhua. Cercetarea, publicată vineri în jurnalul ''Advances in Atmospheric Sciences'', susține că turbulențele severe ar putea deveni de două până la trei ori mai frecvente la finalul acestui secol în condițiile dublării cantității de dioxid de carbon în atmosferă.
Oamenii de știință se așteaptă ca schimbările climatice să ducă la creșterea gradului de forfecare verticală a vântului la altitudinea de croazieră pentru majoritatea aeronavelor. ''Studiul nostru zugrăvește cel mai detaliat tablou realizat până acum cu privire la modul în care turbulența (resimțită de — n.r.) aeronavă va răspunde la schimbările climei'', susține autorul studiului, Paul Williams, cercetător la Universitatea Reading din Marea Britainie. În lipsa unui efort de reducere a concentrației de dioxid de carbon din atmosferă, până la jumătatea acestui secol chiar și cele mai experimentate persoane care zboară cu avionul ar putea fi alarmate de perspectiva unei creșteri cu 149% a turbulențelor severe, a adăugat Williams.
Cercetarea se bazează pe un studiu publicat în 2013 în jurnalul ''Nature Climate Change'' de către Williams și colegul său Manoj Joshi, potrivit căruia schimbările climatice au condus la creșterea turbulențelor de intensitate moderată către severă în Atlanticul de Nord.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost