Schimbarea climatică duce la creșterea incidenței anumitor maladii (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Schimbarea climatică duce la creșterea incidenței anumitor maladii (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Încălzirea globală, care contribuie la o creștere a poluării aerului și la o schimbare a habitatului țânțarilor vectori ai maladiilor infecțioase, face ca mai mulți oameni să se îmbolnăvească, estimează un grup de asociații medicale americane într-un raport publicat miercuri, relatează AFP. Grupul numit "Medical Society Consortium on Climate and Health", care reprezintă peste jumătate din corpul medical din SUA, menționează o a agravare a cazurilor de astm și o mai mare frecvență a patologiilor pulmonare și cardiace, precum și a maladiilor infecțioase.
Obiectivul grupului este de a lansa o campanie pentru a-i ajuta pe decidenți să înțeleagă pericolele pentru sănătate provocate de schimbarea climatică și ce trebuie făcut pentru a le minimiza. Măsurile avute în vedere sunt în principal o accelerare a tranziției spre surse de energie curate și o schimbare a anumitor obiceiuri ale americanilor, invitați să se deplaseze mai puțin cu mașina și să meargă mai mult cu bicicleta sau pe jos. "Medicii din întreaga țară constată că schimbarea climatică îi face pe americani mai bolnavi", explică dr. Mona Sarfaty, care se află în fruntea noului consorțiu format din unsprezece mari asociații profesionale medicale. "Corpul medical este în prima linie și vede în fiecare zi impactul asupra consultațiilor medicale", a adăugat ea, precizând că "copiii, persoanele în vârstă, americanii cei mai vulnerabili din punct de vedere economic sau persoanele care suferă de patologii cronice sunt cele mai afectate".
Acest raport, intitulat "Alertă medicală! Schimbarea climatică ne dăunează sănătății", va fi distribuit membrilor Congresului, în majoritate republicani și care au în rândurile lor numeroși politicieni sceptici privind realitatea încălzirii globale. Documentul prezintă, de exemplu, pericolele pentru sănătatea pulmonară și cardiacă a creșterii numărului de incendii de pădure și a poluării aerului legate de încălzirea climatică, precum și efectele nefaste asupra organismului ale valurilor de căldură extremă, care devin tot mai frecvente.
Autorii fac referire și la creșterea numărului infecțiilor care se răspândesc prin căpușe, precum maladia Lyme, și țânțari, vectori ai virusului Nilului de vest, febrei Dengue și virusului Zika, al căror habitat se extinde tot mai mult spre nord odată cu încălzirea. Din cauza schimbării climatice, fenomenele meteorologice extreme precum uraganele și secetele riscă să devină mai frecvente și mai distructive, ceea ce poate afecta sănătatea mentală a populațiilor afectate, mai estimează raportul.
Potrivit autorilor, care citează un sondaj de opinie, majoritatea americanilor nu sunt conștienți de faptul că creșterea numărului atacurilor de astm și alergiilor este legată de schimbarea climatică. "Mesajul medicilor americani în acest raport este că schimbarea climatică nu se produce numai în Arctica, ci aici și acum. Asta ne afectează pe toți, nu numai pe urșii polari", a subliniat dr. Sarfaty. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Eveniment

VIDEO şi GALERIE FOTO: Peste 11 mii de oameni au plantat 115 mii puieți de stejari în Parcul Memoriei Naționale
Peste 11 mii de oameni au plantat sâmbătă 115 mii de puieți de stejari pe 25 hectare de teren în cea mai mare acțiune derulată în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria“.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost