Scanere pentru verificarea coletelor ce intră în ţară
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Scanere pentru verificarea coletelor ce intră în ţară
Scanere pentru verificarea coletelor ce intră în ţară
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Punctele centrale pe unde intră în ţară coletele vor fi dotate cu scanere astfel încât orice colet să fie verificat, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Eurgen Teodorovici. "Până la final de an aş vrea partea de est, Ucraina şi Moldova, şi partea de Serbia, punctele vamale, să fie dotate cu echipamente de ultimă generaţie, astfel încât tot ce intră în ţară să fie scanat. Absolut tot. Vom cumpăra şi pentru partea asta de Poştă de unde pleacă coletele. Astăzi nu există astfel de echipament. O să fie obligatoriu ca în acele puncte centrale să existe acel echipament astfel încât tot ce intră în ţară ca şi colet să fie verificat, scanat, pentru că sunt căi de a trimite în ţara fel de fel de chestii. În acele puncte centrale de unde pleacă în ţară să fie echipamentul pentru a se scana absolut tot. Termenul e final de 2018", a explicat Teodorovici, la o întâlnire cu presa.
Acesta a subliniat că aceste echipamente vor fi uşor de luat, mai dificilă fiind partea de reabilitare fizică a punctelor vamale, respectiv infrastructura rutieră, dotarea cu scanere fixe şi mobile pe zona de vest, unde nu e graniţă şi unde ar trebui să fie un sistem foarte bine pus la punct. "Până la final de an e un proiect ambiţios, dar e obligatoriu să fie făcut, din perspectiva preluării preşedinţiei UE, din perspectiva Schengen, a aducerii de bani la bugetul de stat. Estimăm ca anul viitor un miliard de euro să intre pe aceste zone", a precizat ministrul Finanţelor, adăugând că "o să fie trecută această zonă de finanţe, vamă în zona de infrastructură critică".
Întrebat la cât ar estima costurile necesare achiziţionării acestor echipamente, Teodorovici a răspuns că, oricât de mare ar fi suma, vor fi cumpărate toate. "Oricât ar fi de mare, n-am niciun fel de reţinere să cumpăr absolut tot. De exemplu, dacă ai poate 6 linii de intrare şi analiza va spune: ca să nu ai blocaje, ai nevoie de 10 linii, toate acele linii de intrare vor fi dotate cu scanere fixe, şi poate una sau două de ieşire. Sunt câteva zeci de scanere fixe", a mai spus Teodorovici.
El a menţionat că în acest an au avut loc discuţii cu chinezii, cu americanii şi cu elveţienii, cei trei mari producători de astfel de echipamente, şi vor fi semnate acorduri guvernamentale în baza cărora, pe baza modificării a două acte normative, se va putea cumpăra tot ce este necesar pentru a securiza complet punctele noastre vamale din graniţa de est şi cu Serbia. "Nu vor gestiona românii aceste scanere. Va fi un anumit concept de management. O să plătesc firme care gestionează şi sunt sigur că nu am niciun fel de risc că se strică, că unul trece pe lângă. Nu ai mai avea pe unde să intri în ţară pentru că trebuie să intri prin scaner. Nu ai cum să ai un scaner nefuncţional, pentru că va fi afişat că undeva nu funcţionează, va fi un sistem integrat de informaţii vamale, sunt mai multe chestiuni care vor supăra foarte mult în următoarele luni de zile", a explicat ministrul Finanţelor.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost