SCANDAL la început de an școlar! Educatoare acuzată de o mamă că nu a vrut să-i primească fetița la grădiniță pe motiv că tatăl ei este bolnav
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
SCANDAL la început de an școlar! Educatoare acuzată de o mamă că nu a vrut să-i primească fetița la grădiniță pe motiv că tatăl ei este bolnav
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Dacă pentru cei mai mulți dintre copii și părinți prima zi de grădiniță e una deosebită, nu același lucru îl poate spune și o mamă din Mărășești, care a avut parte de o experiență la care nu se aștepta, după cum singură mărturisește. Aceasta ne-a povestit că a mers, ieri, cu fetița de 3 ani, la grădinița Lizuca din Mărășești, unde o înscrisese pe cea mică în urmă cu mai bine de 2 luni. Femeia spune că a fost întâmpinată de educatoarea Sorina Bînzar, care i-a spus că nu îi poate primi copilul în grupă deoarece tatăl său suferă de o boală transmisibilă incurabilă. ”Eu am mers dimineață la 8 și 10 cu fetița la grădinița, dar nici nu m-a lăsat să intru de la ușă doamna Sorina Bînzar. Sub pretextul că nu are locuri, mi-a dat de înțeles că nu o poate primi în grupă pe fetiță fiindcă tatăl acesteia are probleme de sănătate. Chiar am auzit că s-a plâns în oraș că nu vrea copii cu probleme la clasă. Nu e fetița mea primul sau singurul copil cu care se comportă așa. Eu am acte medicale prin care dovedesc că fetița este sănătoasă și nu sunt motive să nu fie primită în colectivitate, mai ales că am înscris-o în urmă cu câteva luni și de atunci mi s-a spus că este acceptată, în grupă fiind doar 17 copii, deci nu se pune în discuție să nu fie locuri”, povestește mama, al cărei nume nu îl dăm din motive lesne de înțeles.
Femeia ne-a mai spus că în cele din urmă a găsit înțelegere la educatoarea de la grupa mijlocie, care a primit fetița în grupa ei, pentru a nu o trimite acasă chiar din prima ei zi de grădiniță. De asemenea, ne-a mai spus că nici nu mai vrea să își lase fetița la educatoarea Bînzar.
Conducerea Liceului Tehnologic Eremia Grigorescu din Mărășești, de care aparține grădinița Lizuca, spune că nu este vorba de nici un fel de discriminare și că la mijloc ar fi doar o neînțelegere, provocată de listele cu copii înscriși la grupă, listă furnizată de secretariatul unității de învățământ, „Cred că adevărul este undeva la mijloc și a fost doar o neînțelegere, care a plecat de la lista pe care o avea doamna educatoare. În planul de școlarizare sunt prevăzuți 20 de copii la grupă, iar noi am avut 22 de cereri. Cererea doamnei a fost cererea 21, de aceea doamna educatoare i-a zis mamei că nu este la grupa dumneaei copilul. Între timp, noi am avut două cereri de transfer la o altă grădiniță din oraș, pentru doi copii, și automat au intrat și ultimele cereri, dar educatoarea nu avea lista nouă cu copii. Repet, tind să cred că a fost doar o neînțelegere, noi avem toată bunăvoința să rezolvăm toate cazurile. Pentru noi este important ca părinții și copiii să se simtă confortabil și să avem o relație bună între părinți, copii, cadre didactice. Acum, fetița doamnei este înscrisă la grupa mijlocie la solicitarea acesteia, motivând că și în acea grupă sunt copii născuți în 2014”, ne-a spus Daniela Iacob, directorul Liceului Tehnologic Eremia Grigorescu Mărășești.
Și educatoarea Sorina Bînzar spune că a fost doar o neînțelegere și că a sfătuit-o pe mamă să meargă la secretariatul școlii pentru a vedea cum stau lucrurile. „Mămica a venit dimineață la grădiniță și mi-a zis «cred că fetița este la dumneavoastră grupă». I-am zis că nu este la mine, fiindcă nu figura în listă. Am sfătuit-o să meargă la școală, să vorbească. Între timp s-a lămurit”, ne-a declarat educatoarea.

Accesul la educație, garantat de Legea Educației

 
În România, dreptul la educație este garantat de legi și de Constituție. Legislația asigură cadrul pentru exercitarea sub autoritatea Statului Român a dreptului fundamental la învăţătură, pe tot parcursul vieţii. Legea reglementează structura, funcţiile, organizarea şi funcţionarea sistemului naţional de învăţământ de stat, particular şi confesional. Din Legea 1/2011 aflăm că „Statul asigură cetăţenilor României drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învăţământ preuniversitar şi superior, precum şi la învăţarea pe tot parcursul vieţii, fără nicio formă de discriminare”, potrivit articolului 2, aliniatul 4.
De asemenea, „în România învăţământul constituie prioritate naţională“, potrivit articolului 2, alineat 7 din aceeași lege. 

 

32 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Ce mincinoase!!! Atat directoarea cat si educatoarea...in grupa respectiva sunt 16 copii. Fata asta si a inscris fata in vara la grupa mica, si in urma cu trei saptamani 2 Persoane si au inscris copii si ei figurau pe lista. Cum vine asta? Va Rog sa investigati cazul!!!! Nu lasati acesta Persoana fara suflet sa mai raneasca un copil!!!!! Afara cu ea!!!!!!!

  DE Cineva, postat pe 12-09-2017, la 00:11

 • Se poate verifica calculatorul unitatii cand si cum au fost inscrisi. Chiar daca avea 22 ce era un copil in plus ? A fost mutat la grupa mare.... la anu trebuie sa mearga la scoala, adica la 4 ani in grupa pregatitoare. Sigur nu o sa aiba loc in grupa pregatitoare pentru ca nu o primeste calculatorul si o transferam la alta doamna care are loc, in clasa a IV a. Voi cititi ce scrieti ? ISJ Vn, ce parere aveti ?

  DE Profesor, postat pe 12-09-2017, la 00:43

 • ce mai asteapta isj ? directoarea trebuie demisa pentru DISCRIMINARE ...doamna stie ce inseamna ? iar educatoarea tuta care nu stie ca anumite boli nu se transmit - la coada vacii - ca acolo ii e locul ...

  DE demise!, postat pe 12-09-2017, la 07:15

 • Rusine, mai vreti si salarii marite. La Marasesti abandonul scolar este in floare,acum educatoarele triaza copiii. Oare si la liceu triaza, ca nu a luat nimeni bacu. În Marasesti invatamantul nu mai este o prioritate nationala, este o prioritate de interese: dai spaga din gradinita! RUSINE ! Au plan de scolarizare 20 de copii, ce este peste nu coteaza, îi mutam direct sa dea competentele in februarie si bacul in iunie. Personalul liceului, faceti greva sa va mareasca salariile iar copiii nostri sa stea acasa..RUSINE !

  DE IRINA, postat pe 12-09-2017, la 07:53

 • Cand vor fi demisi directorii?

  DE cand, postat pe 12-09-2017, la 08:21

 • Parinti nesimtiti ! Nu meritati sa fiti parinti, nu stiti sa fiti recunoscatori pentru ceea ce vi se ofera; blamati si jigniti, asta va caracterizeaza. Sorina Binzar este la acest moment, poate cea mai buna educatoare din Marasesti! SA VA FIE RUSINE !

  DE educator, postat pe 12-09-2017, la 08:23

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

4
15
48
2
23
20

Extragerea noroc:  2263413

Harta Focsani
   

Interviu

Ana Alexandra Șerbu, ofițer debutant la Biroul de Investigații Criminale, nu se teme de infractori și duce mai departe, cu mândrie, exemplul tatălui său
    De când eram mică mi-am dorit să fiu polițistă. Probabil au contat și influențele din familie. Tatăl meu a fost polițist. M-a atras ceea ce făcea el și mi-am dorit și eu să-i calc pe urme. De azi înainte, în primul rând voi învăța mai mult decât am făcut-o până acum.

POZA ZILEI

Iarnă pe 23 martie

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost