Șase elevi, de la Colegiile Unirea Focșani și Botta Adjud, la Olimpiada națională de limbi clasice – latină
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Șase elevi, de la Colegiile Unirea Focșani și Botta Adjud, la Olimpiada națională de limbi clasice – latină
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Olimpiada de limbi clasice i-a atras pe iubitorii de latină și greacă veche de la Colegiile Naționale Emil Botta din Adjud și Unirea din Focșani. Trebuie spus că la această olimpiadă, la latină, s-au calificat la faza națională numai elevi de la clasele a VIII-a, a IX-a și a X-a. La neogreacă a fost un singur candidat, dar lucrarea acestuia nu a fost corectată, fiind trimisă la București.
Astfel, la clasa a VIII-a s-a calificat la etapa națională, la latină, eleva Ana-Maria Gafton, de la Colegiul Național Emil Botta. Ana Maria este îndrumată de profesoara Ionela Anghelina. Elevii Bogdan Vișan, Maria Toma și Marinela Roibu de la Colegiul Naţional Unirea, îndrumați de profesoara Elena Soare, vor reprezenta județul la clasa a IX-a. De la clasa a X-a s-au calificat Marinela Enache de la Colegiul Emil Botta, îndrumată de profesoara Ionela Anghelina, și eleva Cristina Dumitrașcu, de la Colegiul Național Unirea, îndrumată de profesoara Elena Soare. ”Subiectele au cuprins sarcini de lucru vizând competenţa-cheie de sensibilizare şi exprimare culturală şi au valorificat următoarele elemente, care definesc atitudinile şi valorile specificate în programa şcolară: asumarea conştientă a unor repere fundamentale din patrimoniul spiritual european; conştientizarea contribuţiei limbilor clasice şi a civilizaţiei antichităţii greco-latine la elaborarea modelului cultural european; dezvoltarea unei gândiri logice şi critice prin descoperirea elementelor şi structurilor specifice limbilor clasice şi civilizaţiei greco-latine prezente în diverse domenii ale cunoaşterii şi acţiunii umane”, transmite profesoara Teodora Bentz, inspector școlar de specialitate.
La etapa naţională, ce se va desfășura la Arad, în perioada 3-5 aprilie 2018, lotul județului Vrancea va fi însoțit de profesoara Adriana Ifrim, de la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu. Din Comisia Centrală de Evaluare vor face parte profesoara Silvia Chelariu, de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza  Focșani, și de profesoara Elena Rodica Miron, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Inedit

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Pe aicea nu se trece”, IMNUL VRÂNCENILOR, compus de interpretul Alin Stoica
     Interpretul de muzică populară din Vrancea, Alin Stoica, în vârstă de 24 de ani, originar din comuna Ploscuțeni, dar stabilit în Focșani, a lansat zilele acestea o piesă dedicată eroilor ce și-au sacrificat viața pe câmpul de luptă de la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost