Sărbătoare pentru veterinarii vrânceni
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Sărbătoare pentru veterinarii vrânceni
Sărbătoare pentru veterinarii vrânceni
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Medicii veterinari vrânceni au sărbătorit, săptămâna trecută, Ziua Națională a Medicului Veterinar. Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Necula Botezatu, le-a transmis urările de bine și felicitările pentru modul în care își desfășoară activitatea. „Le mulțumesc pentru profesionalismul de care au dat și de care dau dovadă în continuare, dovadă lipsa toxiinfecțiilor alimentare dar și respectarea programului de activități pentru 2016, 2017, primul trimestru din 2018”,
     Ziua Națională a Medicului Veterinar are loc anual în data de 15 mai, dată la care, în 1861, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul de înființare a Școlii de Medicină Veterinară în cadrul Școlii de Medicină și Farmacii, înființată și condusă de Carol Davila. De altfel, ziua de 15 mai este legată de activitatea medicilor veterinari. În 15 mai 1871, un colectiv de 14 medici veterinari au semnat o „Declarațiune”, care a stat la baza înființării Societății de Medicină Veterinară. „Această Societate a fost desființată în anul 1949, pentru ca în data 15 mai 1971 să se reînființeze sub denumirea de Asociația Medicilor Veterinari din România. Data de 15 mai a fost stabilită ca Ziua Națională a Medicului Veterinar la Congresul Național de Medicină Veterinară din anul 1994 și a fost sărbătorită oficial, pentru prima oară, în anul 1995. Pe parcursul anilor, școlile de medicină veterinară din țara noastră s-au dezvoltat și perfecționat permanent, oferind societății specialiști de înaltă ținută profesională, în acest domeniu atât de important”, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
    Instituția are rol de reglementare, control și reprezentare în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Prin activitatea ei s-a consolidat și îmbunătățit rolul și prezența medicului veterinar în cadrul administrației publice și în cadrul societății românești. Rolul acestor instituții, de la ANSVSA la direcțiile sanitare veterinare și pentru siguranția alimentelor este cu atât mai important cu cât România face parte dintr-o piață comună care aplică unele dintre cele mai exigente standarde din lume, în materie de sănătate și protecție a animalelor și siguranță alimentară. „ANSVSA a cărei misiune este îndeplinită prin munca dedicată a angajaţilor săi: medici veterinari, medici umani, chimişti de industrie alimentară, biologi şi alti specialişti din diferite domenii au demonstrat că serviciile publice veterinare din ţara noastră sunt printre cele mai eficiente din Uniunea Europeană şi că operatorii din industria noastră alimentară sunt parteneri de încredere”, precizează instituția.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost