Sărăcia poate influenţa riscul de a suferi de demenţă (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Sărăcia poate influenţa riscul de a suferi de demenţă (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Persoanele care se confruntă cu sărăcia în a doua parte a vieţii pot să prezinte un risc cu 50% mai mare de a suferi de demenţă, conform unui studiu realizat în Marea Britanie, la care a participat şi o cercetătoare de origine română, citat de UPI. ''Studiul nostru confirmă faptul că riscul de demenţă este mai redus în rândul persoanelor vârstnice înstărite în comparaţie cu persoanele care beneficiază de mai puţine resurse economice'', a declarat Dorina Cadar, cercetătoare de origine română în cadrul University College London. ''Stategiile de sănătate publică pentru prevenirea demenţei ar trebui să vizeze deficienţele socioeconomice în vederea reducerii disparităţilor în materie de sănătate şi să îi protejeze pe cei dezavantajaţi", a adăugat Dorina Cadar.
În concluziile studiului se afirmă că în acest fenomen ar putea fi implicaţi numeroşi factori, printre care se numără diferenţele ce ţin de stilul de viaţă şi starea generală de sănătate. De asemenea, oamenii înstăriţi dispun de mai multe oportunităţi sociale şi culturale, care le permit să rămână implicaţi activ în societate, după cum a explicat Dorina Cadar. Studiul nu demonstrează însă că sărăcia creşte în mod direct riscul de demenţă, ci evidenţiază o relaţie de asociere între cele două.
Potrivit cercetătorului Sam Gandy, director în cadrul Centrului pentru sănătate cognitivă şi îngrijire neurologică ''Muntele Sinai'' din New York, unul dintre semnele demenţei ar putea fi pierderea controlului asupra resurselor financiare proprii. ''Gestionarea financiară deficitară poate fi un semn precoce de demenţă, ceea ce poate duce la epuizarea resurselor financiare mai târziu în viaţă", a sugerat el. "De asemenea, un alt semnal poate fi o manifestare a disfuncţiei executive, cum ar fi plata facturilor de mai multe ori, luarea unor decizii greşite şi vulnerabilitatea în faţa escrocilor", a spus Sam Gandy.
Însă, după cum a recunoscut Sam Gandy, statutul financiar poate fi un factor de influenţă pentru gestionarea precară şi a alimentaţiei şi a stilului de viaţă, ambele fiind asociate riscului de declanşare a demenţei. Potrivit Dorinei Cadar, în cazul unui "eşantion din Marea Britanie reprezentativ la nivel naţional, incidenţa demenţei a părut să fie modelată socioeconomic, în primul rând după nivelul de avuţie".

Continuarea pe https://bit.ly/2IwLQSh


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost