Şapte persoane trimise în judecată pentru falsificarea documentelor şi a evidenţelor electorale
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Şapte persoane trimise în judecată pentru falsificarea documentelor şi a evidenţelor electorale
Şapte persoane trimise în judecată pentru falsificarea documentelor şi a evidenţelor electorale
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani au dispus trimiterea în judecată a şapte persoane într-un dosar ce are ca obiect falsificarea documentelor şi a evidenţelor electorale. Faptele ar data din vara anului 2012, mai exact de la referendumul organizat în luna iulie pentru demiterea preşedintelui României.
    Unul dintre inculpaţi este un bărbat de 45 de ani din comuna Suraia. În sarcina lui s-a reţinut infracţiunea de falsificare a documentelor şi a evidenţelor electorale. În rechizitoriu se arată că, în calitate de membu al biroului electoral al unei secţii de votare din comuna Suraia, el ar fi înscris în fals în listele electorale suplimentare-urnă un număr de 21 de persoane, persoane care în realitate nu şi-au exercitat dreptul de vot pe aceste liste.
    În acelaşi dosar va fi judecată şi o femeie de 37 de ani, tot din Suraia. În sarcina ei s-a reţinut aceeaşi infracţiune. În rechizitoriu se precizează că, în calitate de membru al biroului electoral al aceleiaşi secţii de votare, ca şi în cazul inculpatului amintit anterior, cu ştiinţă, ar fi înscris în fals în listele electorale suplimentare-secţie un număr de 14 persoane, cu date de idntificare nereale în ceea ce priveşte numele şi prenumele, seria şi numărul cărţii de identitate sau codul numeric personal. 
Pentru aceeaşi infracţiune va mai fi judecat la Judecătoria Focşani şi un bărbat de 40 de ani, tot din comuna Suraia. Din cercetările efectuate a rezultate că el, în calitate de preşedinte al biroului electoral al unei secţii de votare din comuna Suraia, cu ştiinţă, ar fi înscris în fals în lista electorală suplimentară un număr de 5 persoane cu date de identificare nereale în ceea ce priveşte numele şi prenumele, seria şi numărul cărţii de identitate sau codul numeric personal şi care, în realitate, şi-au exercitat dreptul de vot.
    Cel de-al patrulea inculpat din dosar este un bărbat de 50 de ani, tot din Suraia, în sarcina căruia s-a retinut aceeaşi infracţiune de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale. În rechizitoriu se arată că în calitate de membru al biroului electoral al unei secţii de votare din Suraia, aceeaşi ca şi în cazul inculpatului amintit anterior, ar fi înscris în fals în listele electorale suplimentare – secţie un număr de 9 persoane, cu date de identificare nereale, persoane care în realitate şi-au exercitat dreptul de vot pe acest gen de liste.
    Un alt inculpat din dosar are 40 de ani şi este tot din Suraia. Despre el anchetatorii spun că, în calitate de membru al biroului electoral al aceleiaşi secţii de votare din Suraia, ar fi înscris în fals în listele electorale suplimentare - urnă specială un număr de 2 persoane care în realitate nu şi-au exercitat dreptul de vot pe aceste liste sau nu au votat deloc, executând în fals semnătura acestora prin contrafacere.

Semnături falsificate şi la o secţie de votare din Tulnici

Probleme nu au fost doar la secţiile de votare din comuna Suraia, ci şi la secţii din comuna Tulnici, după cum se arată în rechizitoriu. Astfel, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 35 de ani din Focşani pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Conform rechizitoriului, acesta, în calitate de preşedinte al biroului electoral al uunei secţii de votare din comuna Tulnici, ar fi înscris în fals în lista electorală suplimentară-secţie un număr de cinci persoane printre care şi un minor fără drept de vot, persoane care în realitate nu şi-ar fi exercitat dreptul de vot la această secţie, executând în fals semnăturile acestora prin contrafacere.
    Un alt inculpat, membru al aceluiaşi birou electoral şi al aceleiaşi secţii de votare din Tulnici, a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni. Conform rechizitoriului, bărbatul ar fi înscris în fals în listele electorale suplimentare – urnă specială un număr de cinci persoane care în realitate nu au votat pe acest gen de liste sau nu au votat deloc, iar semnăturile acestora au fost executate în fals prin contrafacere.
    La audieri, majoritatea inculpaţilor au respins acuzaţiile. Unii dintre ei au şi antecedente penale. Dosarul în care ei vor fi judecaţi a fost înregistrat pe rolul judecatoriei Focşani la data de 8 martie a.c. În primă fază dosarul va trece prin faza de Cameră Preliminară, iar dacă nu vor fi constatate probleme la întocmirea rechizitoriului, va începe judecata.
    În dosar au mai fost cercetate şi alte persoane, în cazul cărora s-a dispus renunţarea la urmărirea penală şi clasarea. Astfel, renunţare la urmărirea penală s-a dispus în cazul a 14 persoane, după cum se arată în rechizitoriu.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Inedit

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Pe aicea nu se trece”, IMNUL VRÂNCENILOR, compus de interpretul Alin Stoica
     Interpretul de muzică populară din Vrancea, Alin Stoica, în vârstă de 24 de ani, originar din comuna Ploscuțeni, dar stabilit în Focșani, a lansat zilele acestea o piesă dedicată eroilor ce și-au sacrificat viața pe câmpul de luptă de la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost