Sânge pentru viață! CTS Vrancea are nevoie de donatori
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Sânge pentru viață! CTS Vrancea are nevoie de donatori
Sânge pentru viață! CTS Vrancea are nevoie de donatori
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Centrul de Transfuzie Sanguină  (CTS) Vrancea face apel la cetățeni să doneze sânge. Potrivit purtătoarei de cuvânt a CTS Vrancea, Georgiana Crăciun, centrul are nevoie de sânge din toate grupele, dar în special 0 pozitiv, pentru a asigura cerințele Spitalului județean de urgență, dar și ale altor unități sanitare din țară unde sunt vrânceni internați, stocul de sânge fiind foarte scăzut, iar solicitările din spital fiind destul de mari. „În cursul acestei săptămâni media de donatori a fost de zece oameni, ceea ce este foarte puțin, cam la jumătatea capacității noastre. În condițiile astea vă dați seama că suntem în urgență, încercăm să organizăm terenuri, dar ne-ar ajuta și dacă ar veni oameni la centru să doneze sânge”, a spus  Georgiana Crăciun.
    Orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 și 62 de ani poate dona sânge, dacă îndeplinește următoarele condiții: să nu prezinte afecțiuni de genul bolilor de piele, sechele pulmonare, operație de ulcer; intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile.
    Din cantitatea de sânge donată o singură dată se pot extrage elementele care pot salva viețile a trei pacienți. Celulele roșii (hematiile) se pot păstra 35 de zile și se folosesc în special la pacienții din sălile de operații și reanimare. Trombocitele se pot păstra maxim 5 zile și sunt de mare ajutor bolnavilor de cancer și leucemie. Plasma  poate fi congelată și rezistă până la un an, este folosită în principal în tratamentele accidentaților și bolnavilor cu arsuri. Fiecare unitate de sânge, luată ca întreg, este testată contra bolilor înainte de a fi trimisă spre separare. Donarea de sânge este sigură și ușoară. Nu se pot contracta SIDA sau alte boli infecțioase în timpul donării. Se utilizează un ac steril și de unică folosință pentru fiecare donare. Doneaza sânge și vei putea salva pe cineva!
    Donatorii sunt așteptați de luni până vineri, în intervalul orar 8-12, la CTS Vrancea situat pe strada Comisia Centrală din Focșani. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost