Să vedem
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Să vedem
Voteaza :

Articolul a primit 8 voturi

   Văd în jur 1000 de păreri despre două subiecte deja uzate:  exploatarea de la Roşia Montană şi problema maidanezilor. De fapt, sunt vreo câteva păreri, însă spuse de 1000 de oameni ca şi cum fiecare părere ar fi apărut exact din propria minte şi nu de la TV. Până aici, nimic rău. Stă în natura omului să preia o idee şi să şi-o asume ca şi cum ar fi a lui. Dar nimeni nu face nimic. Un marş la care participă nici a 10-a parte din cei care vorbesc nu rezolvă nimic din 2 motive: întâi, fiindcă nu au susţinere din partea mass-media şi apoi pentru că e doar un amărât de marş. Să stăm să ne dăm cu părerea la TV, pe Facebook, oriunde despre videoclipuri macabre în care un câine păţeşte ceva urât din cauza altui animal numit greşit „om”, n-are sens. Dar toată lumea stă, şi se miră, şi de săptămâni încoace dezbate subiectele astea două, iar săptămânile sunt o perioadă de timp mai lungă decât e normal pentru lucruri de genul asta. Dacă dăm un pic în conspiraţionism, putem spune că cineva face ceva nu prea frumos în timp ce noi stăm uimiţi în faţa porţii noi.
    Şi asta nu e în regulă. Nu spun că generaţia mea ar avea o multitudine de şanse să fie mai presus decât cea de acum, dar cu exemple de genul ăsta, mă îndoiesc chiar mai tare. Mentalitatea de care avem nevoie este:
„Avem o problemă, Gicule?”
 „Da, bă.”
 „Hai să o rezolvăm atunci!”
    Însă ceea ce simt în jur are legătură cu acel enervant „vedem”. 
„A căzut drobul de sare, ce facem?”
„Să vedem...”
    Sau în cazul nostru:
 „Avem o gramadă de căţei periculoşi, ce facem?”
„Păi să vedem.”
    Înţeleg că acest „să vedem” nu reprezintă găsirea soluţiei sau măcar ştiu că nu ar trebui. Există opinii diferite legate de cum rezolvăm problemele, fiecare cale trebuie analizată, şi după acest eventual „să vedem”, ajungem la o concluzie şi o punem apoi în practică. Ei bine, nu. Totul se opreşte la pasul cu „să vedem”. Şi încet-încet, vom vedea cum nici o problemă nu e rezolvată, însă toată lumea îşi dă cu părerea.
    Pentru mine, să am dubii sau să nu ştiu sigur ceva anume e mai mult decât neplăcut. Dacă nu ştiu cât e ceasul, nu e o problemă (şi ca să fie un exemplu care funcţionează, să presupunem că nu ne putem uita pe geam afară). Unele lucruri nu le poţi şti. Dar să bănuiesc că ar fi ora 6, şi că ar putea fi ora 6 seara, însă că vecina bunicii unui bun prieten de-al vărului crede că e 6 dimineaţa şi că în timpul ăsta intră în cameră un rastafarian care zice că a văzut el de la fabulosul şi interstelarul zeu că de fapt nu e 6, e 9. Însă în timp ce comunică cu interstelarul zeu, stătea în cap, aşa că se poate să fi auzit 9 dar de fapt zeul să fi spus 6. O varză, fix asta a fost ce am relatat mai sus. Ei bine aşa mi se pare situaţia în sine, la fel pentru ambele subiecte, doar că mai există o turmă de fraieri în plus care stă şi dezbate neclaritatea asta ca la meci.
    Hai să spunem că din punctul de vedere al lui „să vedem”, generaţia asta e compromisă. Problemele nu vor fi rezolvate, vor fi văzute. Dar pot oare eu să sper că următorii nu vor lua lipsa puterii de decizie drept exemplu? Că după ce o să vedem, o să ne dăm seama ce să facem, apoi să şi facem?

Cristina ILIESCU,
Colegiul Naţional Unirea


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost