Romii vor să oprească evacuările din G2. Primăria vrea post de poliție locală în bloc
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Romii vor să oprească evacuările din G2. Primăria vrea post de poliție locală în bloc
Romii vor să oprească evacuările din G2. Primăria vrea post de poliție locală în bloc
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Liderii romilor din Focșani vor să se întâlnească cu reprezentanții administrației locale pentru a discuta problema evacuărilor din blocurile de locuințe sociale. Noul lider al Partidei Romilor Pro Europa din Vrancea, Constantin Toader, s-a întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, cu liderii comunităților de romi din județ pentru a le prezenta proiectele care vor fi derulate în perioada următoare. S-a discutat despre importanța liderilor locali în comunitățile de romi, oameni care ar trebui să se implice în problemele reale și să îi ajute pe minoritari, nu să se mulțumească cu o slujbă călduță la birou. „Cu toții dorim funcții. Însă orice funcție este și o responsabilitate. Dacă nu se face treabă în comunități, cu mine nu merge. Trebuie să dăm dovadă de implicare și responsabilitate. Orice problemă pe care o aveți, trebuie să veniți la noi, să o prezentăm în fața autorităților“, a spus Constantin Toader.
În Vrancea, se estimează că sunt 37 mii de romi care se confruntă cu probleme grave. Mulți trăiesc într-o sărăcie cruntă, în ciuda proiectelor cu fonduri europene care au fost derulate de autorități special pentru ei. Romii prezenți la întâlnirea cu Constantin Toader au arătat că multe familii supraviețuiesc cu banii din venitul minim garantat și din alocația minorilor deoarece nu au o slujbă care să le asigure un venit constant.
Romii din Focșani au susținut că vor să muncească, dar au fost aduși din Mărășești la măturatul străzilor din municipiu sau la curățatul spațiilor verzi. Ei au arătat că au fost dați afară și de la ecarisaj, iar apoi au aflat că se fac angajări pentru prinderea câinilor din municipiu. „Ne-au dat în șomaj de la ecarisaj și apoi fac angajări. Au adus de la Botoșani în loc să angajeze de la noi. Am crescut singur un copil de la vârsta de trei ani, dar am ajuns la disperare pentru că nu am un loc de muncă“, a spus Aurel Bunădimineața.
Problemele cele mai grave în Focșani sunt la blocurile cu locuințe sociale. În ultimii doi ani, a fost o campanie de evacuare a persoanelor care au diferite restanțe la chirie, respectiv la utilități. Familiile cu restanțe mari au fost acționate în instanță și, ulterior, evacuate din locuințe. „Acum două zile ne-au evacuat pentru o datorie de o mie de lei. Era un proces din 2014, dar nu am știut nimic despre asta. Ne-am trezit că au venit cu opt jandarmi ca să ne evacueze din locuință. Noi nu am știut nimic, iar acum nu avem unde să locuim. Am un copil care este aproape orb și nu știu ce putem face“, a spus și Alexandru Țîru.
Președintele Partidei Romilor din Vrancea, Constantin Toader, i-a chemat pe romi să își prezinte problemele la sediul asociației. Le-a cerut oamenilor să aducă copii după documentele lor, ale copiilor, după documentele care arată cât au plătit sau de evacuare din locuințe. Pentru fiecare familie va fi întocmit un dosar, iar situația va fi discutată cu reprezentanții administrației locale. „Vrem să organizăm o ședință, joi, în care să discutăm problema evacuărilor din locuințe. Vor fi invitați din partea autorităților locale, de la Primărie, de la Prefectură, AJOFM, Agenția pentru Romi“, a spus Constantin Toader. 

Post de poliție la G2
 
Primăria vrea să înființeze un post de poliție în interiorul blocului G2 din cartierul Bahne, pentru a-i liniști pe locatarii recalcitranți. Liderul Partidei Romilor a arătat că „majoritarii“, care locuiesc în blocurile din zonă, au trimis teancuri de reclamații la Primărie, în care solicită să fie rezolvată problema de la G2. Oamenii spun că s-au săturat de scandaluri și vor să trăiască în liniște, să meargă la serviciu și să își ducă în siguranță copiii la școală.
Primarul Cristi Misăilă a precizat că postul de poliție locală va fi amenajat într-o cameră din blocul G2. „Am cerut celor de la Poliția Locală să amenajeze un post într-o cameră de la G2. Persoana care va fi acolo va putea să îi legitimeze pe cei care intră, să vadă la ce camere merg. Trebuie să rezolvăm problemele de acolo“, ne-a spus edilul.


 

 

29 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Cum romanii au fost dati afara din case pentru datorii la banci asa si rromii sa fie evacuati daca exista o hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens.Legea-i una pentru toti. In garsoniera unde va functiona postul de politie mai putea locui o familie. Polititia trebuie sa patruleze zi si noapte in zonele fierbinti, de aceea-s platiti. Avem politisti locali, politisti de proximitate, astia ce fac? Poli?ia de proximitate are ca scop ac?iuni preventive de asigurare a ordinii publice prin implicarea direct? în problemelor comunit??ii ?i depistarea poten?ialelor arii ce pot genera tulbur?ri a ordinii publice. Pentru acest lucru a fost creata aceasta sectie in cadrul departamentului de Ordine Publica a Politiei Romane. Pana s-o profesionaliza Politia Locala va mai trece vreme...O sa ajungeti sa faceti posturi de politie in toate ghetourile . Pe banii cui, cu ce rezultate?

  DE orion, postat pe 24-10-2016, la 07:55

 • Si cu cei din cartierul Sud ce faceti?? Când a fost primarul sa le ceara voturi i-a placut ghetoul in care traiesc? Si faptul ca o data la doua zile jandarmi sunt chemati sa intrevina ca se mananca intre ei ca sobolanii??

  DE Emil, postat pe 24-10-2016, la 08:18

 • Imi amintesc, ca in conformitate cu cele scrise de presa locala, in urma cu ceva ani, problema locatarilor de la blocul G2-Bahne o "REZOLVASE" viceprimarul Marius Iorga, dar din acest articol de presa ar rezulta ca nu s-a rezolvat nimic. In ceea ce-l priveste pe dl.viceprimar Marius Iorga, imi permit sa-i RECOMAND PUBLIC de a se pregati TEMEINIC in spetza care priveste HCL Focsani nr.3/2015, prin care s-a marit pretul la Gcal produsa de ENET ca urmare a modernizarilor facute, HOTARARE despre care Domnia Sa a pretins in scris, ca a fost "perfect legala". In acest sens, ii recomand viceprimarului mun.Focsani, Marius Iorga, sa scrie pe GOOGLE, "Ulise Grosu ORI CRAPA SAMARUL, ORI MOARE MAGARUL" si sa apese tasta ENETER. Daca va proceda asa, va putea citi "eseul""ORI CRAPA SAMARUL, ORI MOARE MAGARUL" postat in data de 24.12.2015, pe blogul ulisegrosu.blogspot.com, data la care Domnia Sa a fost AJUTORUL lui Mos Craciun. La anexa 3 al acestui "eseu," este fotocopia deciziei 1937/2015, pronuntata de Curtea de Apel Galati in dosarul 446/91/2015, unde STRIPTISUL facut de JUSTITIA subordonata Sistemului din Provincia Europeana Vrancea in fata mea, este putin NUANTAT, in sensul ca se afirma, pe buna drepate, ca Directia Economica din Primaria Focsani s-ar face vinovata pentru ABERATIA ECONOMICA din HCL Focsani nr.3/2015. De ce ii RECOMAND PUBLIC d-lui viceprimar Marius Iorga sa se pregateasca in spetza HCL Focsani nr.3/2015 ? Deoarece daca prietenul meu Magarul Troian de Tara Vrancei, in calitatea lui de LECTOR la Institul Fericirii patronat de Elena Udrea, fiind foarte SIMTITOR, imediat la luat la SHTANGA pe dl.viceprimar Marius Iorga atunci cand a intrat cu masina in pana de benzina, "ELEFANTUL de Focsani" de care amintesc in "eseul""VA DEVENI FOCSANIUL, NOUL IERUSALISM AL LUMII CRESTINE", nu este simtitor si CALCA TOTUL IN PICIOARE. In aceste conditii, BALMAJEALA prin care viceprimarul mun.Focsani, Marius Iorga, a pretins ca a REZOLVAT problema de la blocul G2, nu este valabila si in spetza HCL Focsani nr.3/2015.

  DE Ulise Grosu, postat pe 24-10-2016, la 08:20

 • @"orion"; Daca in ceea ce priveste comentariul postat la ora 07;55, la prezentul articol, sunt in totalitate de acord cu cele afirmate de tine, in ceea ce priveste afirmatia ta, "Ulise, vezi daca te amesteci in tarate te manca poricii", iti spun ca te-ai INSELAT AMARNIC. Acest aspect demonstreaza ca nu mi-ai citit cu atentie "eseul""VA DEVENI FOCSANIUL, NOUL IERUSALISM AL LUMII CRESTINE ?",postat pe blogul ulisegrosu.blogspot.com, asa cum te-am rugat, in calitate de autodeclarat, LIBER CUGETATATOR. De ce am ajuns la aceasta concluzie? -Deoarece in "eseul""VA DEVENI FOCSANIUL, NOUL IERUSALISM AL LUMII CRESTINE ?", m-am referit si la rolul COMENTARITEI. In ceea ce priveste afirmatia ta, "Ulise, vezi daca te amesteci in tarate te manca poricii", lucrurile stau putin viceversa, in sensul ca "eu voi manca porcii" si nu "porcii pe mine", asa cum ai pretins tu.

  DE Ulise Grosu, postat pe 24-10-2016, la 08:35

 • Iar Ulise,iar orion trebuie sa comenteze si piscot,iar s-a strans toata psihiatria,cel putin Ulise recunoaste,el posteaza mereu la fel ca un patefon stricat:cup enet,magar ,shtanga,acum o da si pe misticism,spiritism,duceri-va fratilor sa va internati la psihiatrie.

  DE Ceetatean, postat pe 24-10-2016, la 08:55

 • @"Ceetatean ; Puisor, daca va comenta si "piscot", IP-ul calculatorului de unde acesta isi va posta "opera", va fi acelasi cu al calculatorului tau ? In ceea ce priveste afirmatia ta, "duceti-va fratilor sa va internati la psihiatrie", nu crezi ca ai vorbit de funie in casa spanzuratului ?

  DE Ulise Grosu, postat pe 24-10-2016, la 09:30

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost