Revista Colegiului Unirea, premiul I la un concurs al revistelor școlare
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Revista Colegiului Unirea, premiul I la un concurs al revistelor școlare
Revista Colegiului Unirea, premiul I la un concurs al revistelor școlare
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

În cel de-al 105-lea an de viață, „Revista noastră”, publicația elevilor și a profesorilor de la Colegiul Național Unirea din Focșani, primește încă un premiu prin strădania unei noi generații de entuziaști! Numărul 47-48 din 2017 este laureatul concursului de reviste școlare „Aproape de voi”, ediția a VI-a, desfășurat sub patronajul Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu – Medgidia. Acest nou premiu I strălucește în galeria de premii ale acestei prestigioase reviste, atât prin anul aniversar în care vine, cât și prin grațioasa poveste care-l însoțește.
Pe scurt, participarea publicației uniriste la acest concurs se datorează unui extraordinar profesor de franceză de la Școala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir din Constanța, Mădălin-Teodor Roșioru, care, fiind invitatul profesoarei de franceză Claudia Lepădatu într-un proiect în Săptămâna Altfel și primind în calitate de invitat ultimul număr al revistei, încântat fiind de calitatea de excepție atât a textelor, cât și a graficii, a decis să trimită exemplarul pe suport de hârtie la acest concurs, dar și câteva cuvinte, pentru care coordonatorii revistei îi mulțumesc: „Revista merită. La fel, colegiul. Nu în ultimul rând, concursul merită un nivel cât mai înalt”.
Profesoara de la Unirea Daniela Plăiașu, care se ocupă de concept și text, ne-a spus că povestea aceasta merită cunoscută și prin faptul că este un exemplu de altruism, mai ales că și publicația de certă valoare a școlii profesorului Mădălin-Teodor Roșioru concura și a luat de altfel premiul al doilea. „Numărul premiat este dedicat conceptului ECOU, beneficiază de o grafică de excepție, o copertă cu o puternică încărcătură simbolică, bazată pe tabloul Iuliei Plăiașu. De-mascarea inocenței, de texte de greutate, deja premiate în diverse concursuri, descrierea unor proiecte internaționale de valoare, aparținătoare unor actuali elevi, unor absolvenți și unor profesori CNU și are ca membri în colectivul redacțional talentații elevi Adelina Bălan, Elena Mocanca, Alexandra Chipăilă, Bianca Vrânceanu. Profesorii îndrumători sunt Roliana Giuclea – artă grafică, Romulus-Dorin Buzățelu – machetare și tehnoredactare și Daniela Plăiașu – concept și text. Felicitări tuturor uniriștilor ce mențin vie povestea acestei publicații școlare de peste un veac!”, spune profesoara Daniela Plăiașu. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL
17
32
39
48
43
41

Extragerea noroc:  8132114

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO și GALERIE FOTO : Eroii neamului, omagiați la Mausoleul din Focșani
Martirii neamului au fost omagiaţi, ieri, în cadrul manifestărilor organizate în Municipiul Focșani cu prilejul Zilei Eroilor.

POZA ZILEI

Vești importante

SECVENTA ZILEI

Rută ocolitoare la accident

SONDAJ DE OPINIE

Social

Ce înseamnă primăvara pentru dumneavoastră?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost