Republica Moldova: Dodon mulțumește guvernului României pentru bani, reiterându-și însă ideea "fiecare - la casa lui"
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Republica Moldova: Dodon mulțumește guvernului României pentru bani, reiterându-și însă ideea "fiecare - la casa lui"
Republica Moldova: Dodon mulțumește guvernului României pentru bani, reiterându-și însă ideea
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

După numeroase atacuri lansate la adresa României, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mulțumit vineri guvernului de la București pentru fondurile alocate pentru renovarea grădiniței din Sadova, satul său natal din raionul Călărași, relatează portalul Unimedia.info. "Reparația capitală a acestei grădinițe a fost posibilă cu suportul prietenilor și partenerilor noștri de peste Prut. Vreau să mulțumesc guvernului României, prietenilor noștri pentru acest gest foarte frumos, pentru acest proiect social. Avem astăzi posibilitatea să redeschidem această grădiniță", a afirmat Dodon în cadrul unei ceremonii organizate cu această ocazie. "Domnule ambasador, din partea președintelui Republicii Moldova, din partea mea ca simplu cetățean și băștinaș al acestui sat vreau să vă mulțumesc pentru acest gest', a mai spus Igor Dodon, adresându-se ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, prezent la inaugurarea grădiniței din satul Sadova.
Clădirea grădiniței din Sadova a fost construită în anul 1979. Mai bine de 35 de ani, aici nu au fost efectuate reparații capitale, notează Unimedia.info. După festivitate, Igor Dodon l-a invitat pe ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în vizită în casa unde s-a născut, conform unor fotografii postate de președintele moldovean pe pagina sa de Facebook. "I-am făcut o excursie prin vie, prin curte și beci și i-am ilustrat cum arată o gospodărie moldovenească. Am zis și voi repeta: să fim prieteni, ca vecini, ca frați. Sa ne ajutăm și să ne respectăm reciproc, dar fiecare să fie gospodar la casa lui. Cu așa atitudine, vom beneficia ambele state de relații bune pe decenii înainte", a scris Igor Dodon pe pagina sa de socializare, potrivit Unimedia.info.
Anterior, amintește portalul Deschide.md, Igor Dodon ceruse ambasadorilor SUA și României la Chișinău "să nu dea lecții președintelui Republicii Moldova", după ce interzisese unui grup de militari ai armatei Republicii Moldova să participe la un exercițiu internațional în România și nici măcar nu a informat autoritățile de la București despre decizia sa. Într-un alt caz, Dodon a cerut oficialilor români să recunoască tratatul de frontieră așa cum au recunoscut independența Republicii Moldova. În plus, Dodon a promis să lupte împotriva unioniștilor până la capăt.
În luna martie, în cadrul conferinței de prezentare a raportului de activitate a 100 de zile de la învestirea sa în funcție, el a spus că nu insistă și nici nu se grăbește să meargă la București pentru a se întâlni cu Klaus Iohannis. "Cineva a zis că nu mă primește nimeni la București, dar eu nici nu am cerut vreo întrevedere. Da, ar fi bine să ne întâlnim și să vorbim. Eu nu voi permite niciodată ca Bucureștiul să se amestece în treburile interne ale Republicii Moldova. Eu i-am spus și ambasadorului României la o întrevedere atunci când el mi-a transmis un mesaj de la București precum că eu ar trebui să respect Constituția Republicii Moldova", a declarat Dodon. "Eu văd relația cu România bazată pe pragmatism, interes național, patriotism și, frate, frate dar fiecare la el acasă", a afirmat el.
În acest context, vicepreședintele parlamentului moldovean, Iurie Leancă, a declarat vineri că președintele Igor Dodon "a înțeles, în sfârșit, cine sunt adevărații prieteni ai Republicii Moldova". Leancă — fost premier și liderul Partidului Popular European din Republica Moldova — a remarcat în context că "guvernul român i-a oferit astfel oportunitatea lui Dodon să-și facă PR politic", conform portalului Deschide.md. "În comparație cu partenerii ideologici ai lui Dodon, care nu au renovat nicio grădiniță, România a renovat circa 800 de instituții în care copiii noștri fac primii pași în viață", scrie Leancă.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost