Reorganizarea administrativ-teritorială, deturnată de iniţiator
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Reorganizarea administrativ-teritorială, deturnată de iniţiator
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Reorganizarea administrativ-teritorială a României, o temă atât de importantă pentru fiecare cetăţean, este deturnată chiar de cel care a lansat-o, respectiv preşedintele ţării, Traian Băsescu. În ultimele zile, acesta nu a mai vorbit deloc despre acest subiect. Şi atunci cum să nu ne gândim că intenţia sa de reorganizare administrativ-teritorială a ţării nu a fost una serioasă?
De câteva zile, se discută intens despre un lucru care nu există, şi anume Ţinutul Secuiesc. Nu aceasta este miza reorganizării teritoriale, dar punând pe tapet acest subiect, atenţia românilor este atrasă de la ceea ce este cu adevărat important: scăderea nivelului de trai de la o zi la alta, scumpirile care vor avea loc în această vară, lipsa locurilor de muncă! Nu pot să nu mă gândesc că tema reorganizării administrativ teritoriale a fost lansată tocmai pentru a acoperi corupţia din PDL!
Reorganizarea administrativ-teritorială a României trebuie, obligatoriu, să vizeze întărirea şi eficientizarea statului; îmbunătăţirea vieţii românilor, prin descentralizare şi aducerea deciziei cât mai aproape de comunităţi. Ori tocmai aceste lucruri nu sunt dorite de PDL, care vrea cu orice preţ să centralizeze totul şi să ia singur decizii. Reorganizarea nu trebuie făcută de pe o zi pe alta, căci în joc este viitorul acestei ţări, în joc este viitorul tuturor românilor. În condiţiile în care actualilor guvernanţi nici prin cap nu le trece să ceară şi părerea populaţiei cu privire la acest subiect, nu pot spune decât că actualii guvernanţi, în frunte cu PDL, vor să dea o lovitură de stat.
Ceea ce trebuie să explice guvernul (deopotrivă PDL şi UDMR) şi nu o face, este cum anume va îmbunătăţi reorganizarea propusă de el viaţa fiecărui român, căci chiar de la prima vedere ceea ce propune nu este în beneficiul populaţiei. Din start, românii trebuie să scoată bani din buzunar. Fiecare cetăţean va trebui să plătească cel puţin 6 milioane de lei pentru schimbare carte de identitate, schimbare talon înmatriculare şi numere înmatriculare autoturism, schimbare permis auto, paşaport etc. Toate aceste costuri sunt reale.
Boc minte atunci când neagă această evidenţă. Cum va putea cineva să aibă o carte de identitate pe care scrie judeţul Vrancea, când acest judeţ nu va mai exista? De aceea, foarte importantă este problema referendumului. Este nu doar moral şi democratic, ci şi obligatoriu din punct de vedere legal ca populaţia să fie consultată în legătură cu aceste schimbări. Este inadmisibil să schimbi modul în care un teritoriu şi o populaţie sunt organizate, fără să consulţi populaţia respectivă.

Procedura prin care s-a iniţiat revizuirea Constituţiei este viciată. De ce? Pentru că cererea a venit de la preşedintele României, şi nu de la Guvern aşa cum ar fi trebuit. Din start Constituţia nu a fost respectată, căci la articolul 150 alin. (1), revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului. Preşedintele nu poate avea singur o asemenea iniţiativă! Şi totuşi a avut-o, deşi mai mult ca sigur ştie că este neconstituţional. Ieri, Curtea Constituţională a ascultat vocea raţiunii şi a declarat neconstituţionale mai multe articole propuse de preşedinte. Printre acestea s-a numărat şi articolul care prevedea confiscarea averilor dobândite… licit şi elimina astfel prezumţia de nevinovăţie! În ce ţări din lumea asta nu există prezumţia de nevinovăţie? Poate în cele din lumea a treia, unde preşedintele şi pedeliştii vor să ne bage şi pe noi!   
O altă capcană care ni s-a întins, nouă celor din presă, a fost reducerea numărului de parlamentari. Pentru că nu vrea acest lucru, PDL caută tot felul de scuze pentru a nu vota proiectul propus de USL în acest sens.
PDL a propus reducerea numărului de parlamentari prin modificarea Constituţiei, tocmai pentru că ştie că acest lucru nu se poate face până la următoarele alegeri.
Principalul partid afectat de reducerea numărului de parlamentari este chiar PDL. Prin urmare, este şi formaţiunea care se opune politic cel mai mult unei astfel de măsuri. O face mimând că vrea. Spune că nu se poate din cauza Constituţiei, ceea ce este o minciună!!!
Ca şi în cazul altor teme, PDL merge pe discurs, şi nu pe ceva concret.
Este suficient să ne uităm doar cum „luptă” PDL împotriva corupţiei, având ca exemple voturile în cazurile Păsat sau Ridzi sau susţinerea acordată lui Blejnar, care este menţionat în toate dosarele privind corupţia din vămi! 


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost