Reguli fiscale noi pentru microintreprinderi
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Reguli fiscale noi pentru microintreprinderi
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Societățile plătitoare de impozit pe venit trebuie să respecte noi reguli fiscale, potrivit Ordonanței de Urgență 25 din 2018, publicată în Monitorul Oficial. Noile reguli se referă la reintroducerea posibilității de a opta pentru impozitul pe profit, realizarea de sponsorizări pentru unități nonprofit sau unități de cult.
Expertul contabil Mirela Lupu ne-a prezentat principalele modificări aduse la regulile fiscale care se aplică societăților plătitoare de impozit pe venit (microîntreprinderilor):
- A fost reintrodusă posibilitatea microîntreprinderilor de a opta pentru impozitul pe profit prin îndeplinirea a două condiții:
• au subscris un capital social de cel puţin 45.000 lei şi
• au cel puţin 2 salariaţi
Opțiunea aleasă începe cu trimestrul în care aceste condiţii sunt îndeplinite cumulativ, ea fiind definitivă atâta timp cât sunt îndeplinite condiţiile. Calculul şi plata impozitului pe profit se va efectua luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate începând cu trimestrul respectiv. Prevederea se aplică începând cu 1 aprilie 2018.
Avem vești bune pentru microîntreprinderile care fac sau doresc să efectueze sponsorizări pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult. Începând cu data de 1 aprilie 2018 microîntreprinderile care efectuează sponsorizări scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. Condiția este ca aceste unități să fie furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat, potrivit legii.
Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări vor avea obligaţia de a depune declaraţia informativă privind beneficiarii sponsorizărilor, urmând ca în perioada următoare să apară modelul și conținutul declarației informative.
 
Mirela Lupu este expert contabil și consultant fiscal, administrator al societății de contabilitate Consadvice Account SRL. Poate fi contactată la adresa de mail: mirela@contabilitatefocsani.ro


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Inedit

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Pe aicea nu se trece”, IMNUL VRÂNCENILOR, compus de interpretul Alin Stoica
     Interpretul de muzică populară din Vrancea, Alin Stoica, în vârstă de 24 de ani, originar din comuna Ploscuțeni, dar stabilit în Focșani, a lansat zilele acestea o piesă dedicată eroilor ce și-au sacrificat viața pe câmpul de luptă de la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost