Regizorul Guillermo del Toro va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Regizorul Guillermo del Toro va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia
Regizorul Guillermo del Toro va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Regizorul mexican Guillermo del Toro, câştigătorul Leului de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia (Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica della Biennale di Venezia) de anul trecut pentru "The Shape of Water", va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a acestui faimos festival, care va avea loc la sfârşitul lunii august - începutul lunii septembrie, au anunţat luni organizatorii, citaţi de AFP şi DPA.
Decizia a fost luată de consiliul de administraţie al Bienalei de la Veneţia, din care face parte Mostra, la propunerea directorului festivalului, Alberto Barbera, se indică într-un comunicat de presă al organizatorilor. "Să fiu preşedintele Mostrei este o imensă onoare şi o responsabilitate pe care o accept cu respect şi recunoştinţă", a declarat Guillermo del Toro (53 de ani), citat în comunicat. Del Toro "va fi un preşedinte (al juriului) genial, curios şi entuziast", a indicat directorul festivalului, Alberto Barbera, salutând "imaginaţia plină de viaţă, sensibilitatea neobişnuită şi încrederea în puterea imaginilor" a regizorului mexican.
Consacrat anul trecut cu "The Shape of Water", Guillermo Del Toro este nominalizat de 13 ori la următoarea ediţie a premiilor Oscar, inclusiv la categoriile "Cel mai bun regizor" şi "Cel mai bun film". După un început de carieră consacrat machiajului şi efectelor speciale, cineastul şi-a câştigat recunoaşterea la nivel mondial cu "Cronos" (1993), un film fantastic prezentat la Cannes, printre succesele sale numărându-se ulterior "The Labyrinth of Pan" (2006), "Hellboy" (2007), "Pacific Rim" (2013) şi "Crimson Peak" (2015).
Cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia se va desfăşura pe faimosul Lido în perioada 29 august-8 septembrie.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost