Regizoarele cer introducerea cotelor de gen la Hollywood
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Regizoarele cer introducerea cotelor de gen la Hollywood
Regizoarele cer introducerea cotelor de gen la Hollywood
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Regizoarele unor episoade din seriale precum ''American Horror Story'', ''The Americans'' sau ''Scandal'' au susținut miercuri necesitatea introducerii cotelor de gen pentru asigurarea diversității la Hollywood unde femeile-regizor sunt o raritate, informează joi AFP. "Nu vreau să fiu angajată doar pentru că sunt femeie, dar poate că în acest moment avem nevoie de cote", declară Maggie Kiley la conferința de presă organizată de canalul FX cu ocazia întâlnirilor Asociației Criticilor de Televiziune (TCA). "Dacă trebuie să facem și acest lucru, atunci îl vom face", întărește Rachel Goldberg, cu ocazia mesei rotunde la care au participat șapte cineaști.
Potrivit celui mai recent raport referitor la diversitatea de la Hollywood realizat de universitatea californiană UCLA, minoritățile reprezintă 40% din populația americană, dar numai 10% dintre regizori provin din rândul minorităților. În ceea ce privește femeile, care reprezintă jumătate din populației, procentul este tot de 10%. Regizoarele participante la masa rotundă au povestit că studiourile de televiziune le spun că "trebuie să regizați mai întâi un episod, nu poate fi acesta primul" sau "mai faceți unul" și încă unul înainte să vă dăm o șansă, în timp ce unii regizori bărbați nu au nevoie decât de experiența unui scurtmetraj. "Nu suntem începătoare. Vrem doar să ni se dea o șansă" subliniază Rachel Goldberg, arătându-și recunoștința pentru producătorul serialelor de succes de la FX, Ryan Murphy. "Mi-a încredințat un episod din American Horror Story, iar acest lucru mi-a schimbat viața".
Ryan Murphy și FX au lansat anul trecut proiectul 'Half Initiative' al cărui obiectiv este ca jumătate dintre regizorii angajați să fie femei sau să aparțină unei minorități etnice. Reprezentanții FX afirmă că numărul de femei regizor angajate a crescut de la 12% în 2015, la 51% anul trecut. Steph Green, realizatoarea unor episoade din ''Scandal'' sau ''Luke Cage'' — un serial despre un supererou de culoare — povestește, printre altele, că era întrebată des, pe un ton neîncrezător: "Tu știi să regizezi filme de acțiune?". "Da, știu să fac filme de acțiune, da, lucrez cu sânge fals și am filmat și cascadorii", spune Maggie Kiley.
Întrebată de AFP, regizoarea dă câteva exemple de atitudini misogine: când filmează împreună cu asistentul ei, oamenii i se adresează numai lui; când sosește pe platou, oamenii o confundă cu fata de la machiaj. Cotele de gen sunt "necesare pentru ca femeile să poată obține o primă slujbă ca regizoare, dar și pentru schimbarea mentalităților", pentru ca oamenii să se obișnuiască cu imaginii femeii în spatele camerei de filmat, concluzionează Meera Menon, care a regizat recent un episod din 'Snowfall' despre "epidemia" de cocaină din Los Angeles. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Local

Primăria Focșani a plătit datoriile de 4 MILIARDE lei vechi ale locatarilor din blocul G2, altfel conturile municipalității ar fi fost blocate; acești bani TREBUIE recuperați
    Stimați focșăneni, vă aduc la cunoștință faptul că 57 de familii, care locuiesc fără forme legale în blocul G2 au ajuns să aibă în momentul de față datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost